iltasyazilim
FD Üye
Çeşnili Pirinç Pilavı (Süper Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı baldo pirinç
*2, 5 su bardağı kaynar su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*1 çay bardağı bezelye
*2 havuç
*1 soğan
*78 dilim kurutulmuş domates(sıcak suda ıslatılıp küçük doğranmış)
*4 yemek kaşığı et kavurma
*1 tatlı kaşığı şeker
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Zencefil
*Zerdeçal
*Tarçın
Çeşnili Pirinç Pilavı (Süper Lezzet) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak yağda küp küp doğranmış soğanlar şeker ve tuz ile bir nebze kavrulur
*Kavrulan soğanlara küp küp doğranan havuçlar ve bir fiske tarçın ilave edilip havuçlar da güzelce kavrulur
*Sonra yıkanıp süzülen pirinçler ve baharatlarda ilave edilip pirinçler güzelce kavrulur
*Sonra kuru domates, kavurma ve kaynar su eklenir
*Ardından nohut ve bezelyede eklenip tuzu kontrol edilerek tuzu az ise eklenir
*Ocağın altı kısılır kapak kapatılır ve pişip suyu çekmesi beklenir
*Pişen pilavımız hiç karıştırmadan demlenmesi için üzerine peçete veya bez kapatılıp bir 510 dk beklenir
*Sonrasında inanılmaz lezzetli pilavımız afiyetle yenilir
*Muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum
???
*
*1, 5 su bardağı baldo pirinç
*2, 5 su bardağı kaynar su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*1 çay bardağı bezelye
*2 havuç
*1 soğan
*78 dilim kurutulmuş domates(sıcak suda ıslatılıp küçük doğranmış)
*4 yemek kaşığı et kavurma
*1 tatlı kaşığı şeker
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Zencefil
*Zerdeçal
*Tarçın
Çeşnili Pirinç Pilavı (Süper Lezzet) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak yağda küp küp doğranmış soğanlar şeker ve tuz ile bir nebze kavrulur
*Kavrulan soğanlara küp küp doğranan havuçlar ve bir fiske tarçın ilave edilip havuçlar da güzelce kavrulur
*Sonra yıkanıp süzülen pirinçler ve baharatlarda ilave edilip pirinçler güzelce kavrulur
*Sonra kuru domates, kavurma ve kaynar su eklenir
*Ardından nohut ve bezelyede eklenip tuzu kontrol edilerek tuzu az ise eklenir
*Ocağın altı kısılır kapak kapatılır ve pişip suyu çekmesi beklenir
*Pişen pilavımız hiç karıştırmadan demlenmesi için üzerine peçete veya bez kapatılıp bir 510 dk beklenir
*Sonrasında inanılmaz lezzetli pilavımız afiyetle yenilir
*Muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum
???
*