Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevaplarin böylesi

Cevaplarin böylesi
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Cevaplarin böylesi &&& Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde, eşi: Hileli yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrat: Ne yani, demiş Birde haklı yere mi öldürülseydim! &&& Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla: 300 bin şahsiyet düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der: Biz de onlara yaklaşıyoruz &&& Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanır mısınız ? Filozof: Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle açıklardım &&& Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri dar tutarmış Bir sefer hazırlığında,vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona: Sen giz saklamayı bilir misin? diye sormuş Vezir: Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış: Ben de bilirim &&& Bir toplantıda bir genç, M Akif'i minik düsürmek için: Afedersiniz, siz baytar misiniz? demiş M Akif hiç istifini bozmadan şu cevabı vermiş: Evet, biryeriniz mi ağrıyordu? &&& Bir doktor alkolsüz bira içilir mi? diye soran hastasına,N asreddin Hoca’nın şu fıkrası ile cevap vermiş: Adamın biri, Nasreddin Hoca’ya: Tuvalette bir şey yemek caizmidir? diye sorunca, Öğretmen: Caizdir, demiş Lakin içeride diğer birşey yediğini zannederlerse, ne diyeceksin? &&& NFazıl Kısakürek,vapurla Kadıköy’e geçerken, yanına biri yaklaşıp: Üstad, diye sormuş Peygamberlere ne diye lüzum duyuldu? Biz yolumuzu bulabilirdik Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan: Ne diye vapura bindin ama, cevabını vermiş Yüzerek karşıya geçebilirdin &&& İmamı Azam hazretleri, üstüne doğru gelmekte olan bir hayvana yol vererek kenara çekildiğinde, yanındakiler niçin böyle yaptığını sormuşlar Hazret, düşünmeden cevap vermiş Onun boynuzları var, benim ise aklım &&& Yavuz Sultan Selim,birçok Osmanlı Padişahı gibi sefer hazırlıklarını gizli tutarmış Bir sefer hazırlığında veziri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona: Sen sır saklamasını bilir misin? diye sormuş Vezir, Yavuz’dan yanıt alacağı ümidiyle: Evet, Hünkarım bilirim, dediğinde; Yavuz cevabı yapıştırmış: Ben de bilirim &&& Öğrenci; Hocam,diye sormuşİnsan,maymunun gelişmiş şeklidir’’diyorlarNe dersiniz? Seyid Ahmet Arvasi cevap vermiş O mantığa tarafından çınar ağacı da maydanozun gelişmiş şeklidir &&& Selçuk Sultanlarından biri,Mevlana’yı ziyaret ederek,saltanatları aralarında ne fark olduğunu sorduğunda, o büyük zattan şu cevabı almış: Senin saltanatın, gözlerin açık kaldığı müddetçe bakidir Benim saltanatım ise, gözlerimi kapadığımda başlar &&& Lokman Doktor’e: Hastalarımıza ne yedirelim? diye sorduklarında, şu cevabı vermiş: Acı laf yedirmeyin de, ne yedirirseniz olur &&& Bir Fransız yazar,Mehmet Akif’e: Kadınlarınızı evden çıkartmadığınız içten mu? diye sorduğunda Akif: Daha önceleri öyleydi, karşılığını vermiş Lakin şu anda dışarı çıkarttık ve bir türlü içeri sokamıyoruz &&& Alaaddin Başar’a: Iblis,neden meyhaneye gidenlere vesvese vermiyor? diye sorduklarında: Vermez ast, demiş Eğer verse kazayla camiye giderler tebesircom  

858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt