Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ceviche nedir ve Ceviche nasıl yapılır? Cevichenin püf noktaları

Ceviche nedir ve Ceviche nasıl yapılır? Cevichenin püf noktaları
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ceviche_nedir_ve_ceviche_nasil_yapilir_1614161203_1088.jpg

Sushi ile birlikte mutfağımıza giren çiğ balık tüketimine pek alışamayanlar ortasında olabilirsiniz lakin hiç denemeden önyargılı yaklaşıyorsanız ceviche yemeğini denedikten sonra karar vermeniz de bir seçenektir. Pekala meskende Ceviche nedir ve Ceviche nasıl yapılır? Meskende Ceviche imalinin püf noktaları yazımızda.

Ceviche, cebiche, seviche yahut sebiche, Peru menşeli bir Güney Amerika deniz eserleri yemeğidir, tipik olarak taze narenciye sularında, en yaygın olarak limon yahut limonla sertleştirilmiş taze çiğ balıktan yapılır. Acı biber yahut öbür baharatlarla baharatlandırılır. Latin Amerika eyaletleri, Kolombiya ve Meksika'da farklı varyasyonları bulunan ceviche çoklukla levrek yahut somondan yapılır. İçeriğinde çiğ deniz eserleri barındıran bu yemek, karides ile zenginleştirilebilir. Pekala, soğuk bir formda servis edilen ceviche nasıl yapılır? Materyaller hazırsa, ceviche tanımı için ayrıntılara geçebiliriz.



CEVİCHE TANIMI:

MATERYALLER

2 adet levrek yahut somon (derisi alınmış fileto)
1 lime suyu
1 limon suyu
5-6 adet frenk soğanı
1 chilli biberi
1/2 kapya biber
1/2 kırmızı biber
1 adet avokado
1 adet mango

Sosu için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber



YAPILIŞI

Öncelikle fileto halinde alınan levrekleri küçük modüllere bölün. Bir kasenin içerisine limon, lime suyu ve levrekleri alın.

Levreği limon suyu ile marine ettikten sonra üzerini kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.



Limon suyu ile pişen levreğin suyunu süzün. Bu esnada mango, biber, soğan ve avokadoyu küp küp doğrayın.

Maydanoz ve frenk soğanını da ince ince kıydıktan sonra başka gereçler ile karıştırın.

Karışımın içerisine levrek, zeytinyağı ve limon suyunu ek ederek materyalleri özdeşleşinceye kadar harmanlayın.

Karışıma tuz ve karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...



CEVİCHENİN PÜF NOKTALARI

Ceviche üretiminde levrek yahut somon filetosu kullanabilirsiniz. Balık eti limon suyu ve zeytinyağında piştikten sonra tuzlu suda ovalayarak durulayın. Tanımda hem limon, hem de lime suyu kullanmaya itina gösterin. Cevicheye yakışan dereotu ve taze soğanı da tarife ek edebilirsiniz.
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,312Kullanıcılar
aarassqeSon üye
Üst Alt