iltasyazilim
FD Üye
Çevirmeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet havuç
*1 tutam maydanoz
*2 tane domates
*1 tavuk göğsü
*Yarım margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 adet soğan
Çevirmeli Pilav Tarifi Yapılışı İlk tavuğumuzu haşlıyoruz haşladıktan sonra ufak parçalara ayırıyoruz sonrada havuç ,maydanoz, domatesimizi rendeye veriyoruz Başka bir tavada soğanımızı küçük doğruyoruz Margarinimizi ekleyip kızartıyoruz salçamızıda ekleyip kızartıyoruz Rendelediğimiz malzemeleri ekleyip pişiriyoruz suyu bitene kadar pişiyor yıkadığımız pirinçi ekleyip kavuruyoruz Karabiberimizide ekliyoruz başka bir tencerede biraz sıvı yağ biraz margarin kızartıyoruz Kızarttıktan sonra ayıkladığımız tavuğu ekleyip kızartıyoruz Kızarttığımız tavuğu tencerenin altına diziyoruz malzemeleri üstüne boşaltıyoruz diziyoruz Haşladığımız tavuk suyuna tuzumuzuda ekleyip suyuda ekliyoruzKaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz suyunu çektikten sonra tencere dibinde bir kaşık yardımıyla bir köşede yavaşça açın kızarmışsa açtığınız yeri düzelterek kapatın ocağı kapatın Yarım saat bekletin bekledikten sonra yuvarla borcam tencerenin ağzına kapatarak çevirin servise hazır uğraşmalı ama çok lezzetli
*2 adet havuç
*1 tutam maydanoz
*2 tane domates
*1 tavuk göğsü
*Yarım margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 adet soğan
Çevirmeli Pilav Tarifi Yapılışı İlk tavuğumuzu haşlıyoruz haşladıktan sonra ufak parçalara ayırıyoruz sonrada havuç ,maydanoz, domatesimizi rendeye veriyoruz Başka bir tavada soğanımızı küçük doğruyoruz Margarinimizi ekleyip kızartıyoruz salçamızıda ekleyip kızartıyoruz Rendelediğimiz malzemeleri ekleyip pişiriyoruz suyu bitene kadar pişiyor yıkadığımız pirinçi ekleyip kavuruyoruz Karabiberimizide ekliyoruz başka bir tencerede biraz sıvı yağ biraz margarin kızartıyoruz Kızarttıktan sonra ayıkladığımız tavuğu ekleyip kızartıyoruz Kızarttığımız tavuğu tencerenin altına diziyoruz malzemeleri üstüne boşaltıyoruz diziyoruz Haşladığımız tavuk suyuna tuzumuzuda ekleyip suyuda ekliyoruzKaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz suyunu çektikten sonra tencere dibinde bir kaşık yardımıyla bir köşede yavaşça açın kızarmışsa açtığınız yeri düzelterek kapatın ocağı kapatın Yarım saat bekletin bekledikten sonra yuvarla borcam tencerenin ağzına kapatarak çevirin servise hazır uğraşmalı ama çok lezzetli