Ceviz Mantolu Çaylı Kek Tarifi çaylı kek tarifi çaylı cevizli kek tarifi cevizli Ceviz Mantolu Çaylı Kek Tarifi MALZEMEIER • 3 adet yumurta • 1,5 su bardağı toz şeker veya esmer şeker • 1 su bardağı demlenmiş dere • 1 su bardağı istikrarsız yağ • 1 su bardağı çekilmiş toz ceviz • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 paket kabartma tozu • 2,5 su bardağı un 1548687404 1548687404 cevizmantolucaylikektarifi5c4f1830c5220cevizmantolucaylikektarifi5c4f1830c5220 http:wwwyemektarifleriinfowpcontentuploads05clipimage0022399x400 HAZIRLANIŞI Kekimizi hazırlamaya başlamadan önce bir su bardağı demlenmiş çayı soğumaya bırakıyoruz Bir kaba yumurtayı kırıyoruz ve üstüne toz şekeri ek edip, mikserin en yüksek devirinde 5 dk çırpıyoruz daha sonra üstüne soğumuş olan çayı, akışkan yağı Ilave edip karıştırıyoruz Derhal peşinden unu, tarçını, kabartma tozunu ekleyip mikserin en az devrinde karıştırmaya devam ediyoruz Kıvamının tahin kıvamında olmasını sağlıyoruz Kek kalıbımızın her tarafını bir tatlı kaşığı margarinle yağlıyoruz Toz cevizimizin büyük bîr kısmını kek kalıbımıza döküp, kalıbımızı sağasola çevirerek her tarafını cevizle kaplıyoruz Kalan cevizleri de kek harcımızın içine döküp karıştırıyoruz Bu yapmış olduğumuz işlemle kekimizi cevizle mantolamış oluyoruz Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 3545 dk pişiriyoruz Sağlık Durumu Olsun id