iltasyazilim
FD Üye
Soslu Köfte Tarifimiz 4 kişilik olup 25 dakikada hazırlanmaktadır Köfte yaparken kullanacağınız bayat ekmekleri et suyu ile ıslatırsanız köfte daha lezzetli olur
Malzemeler:250 gr kıyma 34 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta 34 dal maydanoz 1 tutam karabiber 1 tutam kimyon 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam tuz Kızartmak için sıvı yağ Sosu için:Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 3 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su 1 tutam kekik 1 tutam pul biber 1 tutam tuz Yapılışı:Bayat ekmekleri ıslatıp suyunu sıkın, maydanozları yıkayıp ince ince kıyın ardından tüm köfte malzemesini iyice yoğurun Domatesleri iyice yıkayıp ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve rendeleyin Tavada sıvı yağı kızdırın, içine domatesleri ilave edip kavurmaya başlayın Ilık suda salçayı eritin ve kalan tüm sos malzemesini domateslere ilave edip kısık ateşte pişirin Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin Köfteleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın Kızaran köftelerin üzerine hazırladığınız sostan döküp servis yapın
Malzemeler:250 gr kıyma 34 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta 34 dal maydanoz 1 tutam karabiber 1 tutam kimyon 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam tuz Kızartmak için sıvı yağ Sosu için:Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 3 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su 1 tutam kekik 1 tutam pul biber 1 tutam tuz Yapılışı:Bayat ekmekleri ıslatıp suyunu sıkın, maydanozları yıkayıp ince ince kıyın ardından tüm köfte malzemesini iyice yoğurun Domatesleri iyice yıkayıp ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve rendeleyin Tavada sıvı yağı kızdırın, içine domatesleri ilave edip kavurmaya başlayın Ilık suda salçayı eritin ve kalan tüm sos malzemesini domateslere ilave edip kısık ateşte pişirin Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin Köfteleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın Kızaran köftelerin üzerine hazırladığınız sostan döküp servis yapın