iltasyazilim
FD Üye
Ceviz Tarçın Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 adet kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
*1 orta boy havuç
*İstenilen miktarda dövülmüş ceviz
Ceviz Tarçın Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
1
*Ben kekimi yaparken yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp sadece ak kısmını çok az bir tuz atarak krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyorum
*Daha sonra sarılarını ve şekeri ilave ediyorum
*Fakat tercihen ayırmadan şekerle birlikte köpük köpük olana kadar da çırpabilirsiniz tercih sizin
*İşlem sırasıyla yağ ve sütü ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştıralım ( havasının sönmemesi kekimizin kabarması için önemli )
*Daha sonra kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ilave edelim ve tekrar spatula yardımıyla karıştıralım
*Unun her yere dağıldığından emin olalım
*Son olarak ceviz tarçın ve havucu rendeleyip çok hafif karıştıralım
*Kek kalıbımızı margarin yardımıyla yağlayalım ve susam dökelim
*Daha sonra fırının ilk alt kısmını açarak altı piştikten sonra ise üst kısmını açarak 180 derecede fırında pişirelim
*Afiyet olsun ?
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 adet kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
*1 orta boy havuç
*İstenilen miktarda dövülmüş ceviz
Ceviz Tarçın Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
1
*Ben kekimi yaparken yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp sadece ak kısmını çok az bir tuz atarak krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyorum
*Daha sonra sarılarını ve şekeri ilave ediyorum
*Fakat tercihen ayırmadan şekerle birlikte köpük köpük olana kadar da çırpabilirsiniz tercih sizin
*İşlem sırasıyla yağ ve sütü ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştıralım ( havasının sönmemesi kekimizin kabarması için önemli )
*Daha sonra kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ilave edelim ve tekrar spatula yardımıyla karıştıralım
*Unun her yere dağıldığından emin olalım
*Son olarak ceviz tarçın ve havucu rendeleyip çok hafif karıştıralım
*Kek kalıbımızı margarin yardımıyla yağlayalım ve susam dökelim
*Daha sonra fırının ilk alt kısmını açarak altı piştikten sonra ise üst kısmını açarak 180 derecede fırında pişirelim
*Afiyet olsun ?