iltasyazilim
FD Üye
Ceviz Tatlısı ( Bayrama Hazırlık ) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı tozşeker Yarım su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 su bardağı un İçine :
1 küçük kase iri çekilmiş ceviz Şerbeti için :
3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk Ceviz Tatlısı ( Bayrama Hazırlık ) Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına bütün hamur malzemesini alalım, güzelce yoğuralım Hamuru yarım saat dinlendirelim Dinlenen hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle açalım içine bir tatlı kaşığı ceviz koyarak kapatalım, top haline gelen hamura çatalla çizik şekil verelim, tepsiye dizelim Önceden ısıtılmış 200 derecede kontrollü olarak pişirelimYirmi beş dakika yeterlidir Ama fırınlar farklı olabilir, pişirmeyi ona göre yapın Tatlı pişerken şerbeti kaynatalım, 15 dakika kadar kaynayan şerbeti ocaktan alalım Tatlıyı fırından çıkaralım ilk sıcağı çıktıktan sonra sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökelim Gerekirse üst tarafınında şerbeti çekmesi için yarım saat kadar tatlıları çevirelim
Servis yapılacağı zaman dilerseniz ceviz serpebilirsiniz
Afiyetler olsun
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı tozşeker Yarım su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 su bardağı un İçine :
1 küçük kase iri çekilmiş ceviz Şerbeti için :
3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk Ceviz Tatlısı ( Bayrama Hazırlık ) Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına bütün hamur malzemesini alalım, güzelce yoğuralım Hamuru yarım saat dinlendirelim Dinlenen hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle açalım içine bir tatlı kaşığı ceviz koyarak kapatalım, top haline gelen hamura çatalla çizik şekil verelim, tepsiye dizelim Önceden ısıtılmış 200 derecede kontrollü olarak pişirelimYirmi beş dakika yeterlidir Ama fırınlar farklı olabilir, pişirmeyi ona göre yapın Tatlı pişerken şerbeti kaynatalım, 15 dakika kadar kaynayan şerbeti ocaktan alalım Tatlıyı fırından çıkaralım ilk sıcağı çıktıktan sonra sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökelim Gerekirse üst tarafınında şerbeti çekmesi için yarım saat kadar tatlıları çevirelim
Servis yapılacağı zaman dilerseniz ceviz serpebilirsiniz
Afiyetler olsun