Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Açma Kete

Cevizli Açma Kete

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Cevizli Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Aldığı kadar un

İçi harcı için;


*1 su bardağı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ceviz içi

Arası için;


*200 gr tereyağ veya margarin

Üzeri için;


*1 yumurta
*Susam

Cevizli Açma Kete Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün size puf puf kabaran yumuşacık bir açma kete tarifim var??Gelelim tarifimizin yapılışına;
Süt, sıvı yağ, tuz, şeker ve mayayı karıştırıyoruz
Ardından yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında dinlendiriyoruz
Bir taraftan da arası için yağımızı kızgın olmayacak şekilde eritiyoruz
Daha sonra hamuru 6 eş parçaya bölüp 3 erli 2 gruba ayırıyoruz
Hamuru yufka büyüklüğünde açıp üzerine un serpip katlıyoruz ( hamur kurumasın diye) aynı şekilde 2 bezeyi de açıyoruz
Açtığımız 3 bezeyi katlamadan her yerine değecek şekilde yağ sürüyoruz ve üstüne açtığımız 2 bezeyi serip aynı şekilde yağlıyoruz
Bu şekilde 3 bezeyi üst üste serip yağlıyoruz
Hamuru kenarlardan ortaya doğru yaklaşık 5 cm genişliğinde katlıyoruz ve üzerine un serpilmiş tepsiye alıp 10 dk buzlukta donduruyoruz
1 rulo buzluktayken diğer 3 bezeyi de aynı şekilde hazırlıyoruz
Buzluktan çıkardığımız ruloyu 8 eş parçaya kesiyoruz ve oklava ile kare şekilde incelterek 1 yemek kaşığı iç harcı koyup zarf şeklinde katlıyoruz
Katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye alıp üzerine yumurta sürüp susam serpiyoruz Bütün keteleri bu şekilde hazırladıktan sonra
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
 

Similar threads

Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *1 5 su bardağı sıvı yağ *1 adet yaş maya *2 adet yumurta (Sarısı üzerine) *1 5 yemek kaşığı şeker *1 yemek kaşığı tuz *Aldığı kadar un Arasına sürmek için *250 gram margarin veya tereyağı Üzerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Cevizli Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *1 su bardağı ılık süt *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya *1 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı şeker *Un Arasına sürmek için; *1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımı İç malzemesi; *1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Kayseri Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *1 kg süt *1 su bardağı sıvı yağ *1 tatlı kaşığı tepeleme tuz *2 yemek kaşığı toz şeker *1 paket insant maya aldığı kadar un Üzeri için; *2 yumurta sarısı Ara katlarına sürmek için; *250 gr margarin veya tereyağı veyahutta tahin yağı İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *2 yumurta akı (sarısı üzerine) *2 su bardağı ılık süt *2 paket yaş maya *1 su bardağı sıvı yağ *1 çorba kaşığı tuz *1 çorba kaşığı nişasta *4 çorba kaşığı şeker *Alabildiğine un ARA KATLAR İÇİN; *1 paket margarin *1 çorba kaşığı tahin AÇMAK...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Bereketli İçsiz Kete (48 Adet) Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *1 paket yaş maya *1 5 yemek kaşığı toz şeker *2 tatlı kaşığı tuz *2 yumurta(akları hamura sarıları üstüne) *34 su bardağı sıvı yağ *88 5 su bardağı un *Hamuru açmak için 1 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,496Konular
982,218Mesajlar
30,133Kullanıcılar
babapro356Son üye
Üst Alt