iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İçi harcı için;
*1 su bardağı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ceviz içi
Arası için;
*200 gr tereyağ veya margarin
Üzeri için;
*1 yumurta
*Susam
Cevizli Açma Kete Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün size puf puf kabaran yumuşacık bir açma kete tarifim var??Gelelim tarifimizin yapılışına;
Süt, sıvı yağ, tuz, şeker ve mayayı karıştırıyoruz
Ardından yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında dinlendiriyoruz
Bir taraftan da arası için yağımızı kızgın olmayacak şekilde eritiyoruz
Daha sonra hamuru 6 eş parçaya bölüp 3 erli 2 gruba ayırıyoruz
Hamuru yufka büyüklüğünde açıp üzerine un serpip katlıyoruz ( hamur kurumasın diye) aynı şekilde 2 bezeyi de açıyoruz
Açtığımız 3 bezeyi katlamadan her yerine değecek şekilde yağ sürüyoruz ve üstüne açtığımız 2 bezeyi serip aynı şekilde yağlıyoruz
Bu şekilde 3 bezeyi üst üste serip yağlıyoruz
Hamuru kenarlardan ortaya doğru yaklaşık 5 cm genişliğinde katlıyoruz ve üzerine un serpilmiş tepsiye alıp 10 dk buzlukta donduruyoruz
1 rulo buzluktayken diğer 3 bezeyi de aynı şekilde hazırlıyoruz
Buzluktan çıkardığımız ruloyu 8 eş parçaya kesiyoruz ve oklava ile kare şekilde incelterek 1 yemek kaşığı iç harcı koyup zarf şeklinde katlıyoruz
Katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye alıp üzerine yumurta sürüp susam serpiyoruz Bütün keteleri bu şekilde hazırladıktan sonra
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
*3 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İçi harcı için;
*1 su bardağı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ceviz içi
Arası için;
*200 gr tereyağ veya margarin
Üzeri için;
*1 yumurta
*Susam
Cevizli Açma Kete Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün size puf puf kabaran yumuşacık bir açma kete tarifim var??Gelelim tarifimizin yapılışına;
Süt, sıvı yağ, tuz, şeker ve mayayı karıştırıyoruz
Ardından yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında dinlendiriyoruz
Bir taraftan da arası için yağımızı kızgın olmayacak şekilde eritiyoruz
Daha sonra hamuru 6 eş parçaya bölüp 3 erli 2 gruba ayırıyoruz
Hamuru yufka büyüklüğünde açıp üzerine un serpip katlıyoruz ( hamur kurumasın diye) aynı şekilde 2 bezeyi de açıyoruz
Açtığımız 3 bezeyi katlamadan her yerine değecek şekilde yağ sürüyoruz ve üstüne açtığımız 2 bezeyi serip aynı şekilde yağlıyoruz
Bu şekilde 3 bezeyi üst üste serip yağlıyoruz
Hamuru kenarlardan ortaya doğru yaklaşık 5 cm genişliğinde katlıyoruz ve üzerine un serpilmiş tepsiye alıp 10 dk buzlukta donduruyoruz
1 rulo buzluktayken diğer 3 bezeyi de aynı şekilde hazırlıyoruz
Buzluktan çıkardığımız ruloyu 8 eş parçaya kesiyoruz ve oklava ile kare şekilde incelterek 1 yemek kaşığı iç harcı koyup zarf şeklinde katlıyoruz
Katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye alıp üzerine yumurta sürüp susam serpiyoruz Bütün keteleri bu şekilde hazırladıktan sonra
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz