Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Baklava (12 Kişilik)

Cevizli Baklava (12 Kişilik)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
Hamuru İçin:
12 kg Un
3 adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta
İçine: 1 Paket Margarin
12 kg Ceviz
Üzerine: 1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
12 Limon


HAZIRLANIŞI
Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın İçine yarım lmonu sıkın Yarım kg un, 3 adet yunurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Yarım saat dinlendirin
1) Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın İçine koymak için 1 paket Margarini eritin
2) Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin Üzerine erittiğlniz margarinden bir miktar serpin
3) Üzerine ikinci yufkayı serin Aym şekilde yine yağ serpin
4) Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serpin Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitirin
5) Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin Diğer 1 paket margarini de eritip, baklavanın üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 2530 dakika kızartın Fırmdan çıkardıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt