iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağından biraz eksik erimiş margarin veya tereyağı
*1 su bardağı su
*1 cimdik tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*4 5 5 su bardağı kontrollü un
*Açmak için nişasta
İçi için;
*400 gram ceviz içi
Üzeri için;
*250 gr margarin
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su limon
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sıvı malzemeler karıştırılır, tuz ve un yavaş yavaş ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur
*Sonra hamurdan 10 ar adet ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır
*Toplam 40 beze olacak sonra her on beze nişastayla beraber tabak büyüklüğünde açılır
*Aynı boyda üst üste konur ve merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır Tepsiye yerleştirilir
*Sonra üstüne ceviz içi serpilir ,diğer bezeler de aynı şekilde açılır
*Aralarına ceviz serpilir
*Baklava tamamlanır, bıçakla şekil verilir
*Bir* tavaya margarin alınır ve kızarınca baklavanın her tarafına dökülür
*180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir
*O pişerken şerbet ocağa konur
*5 su bardağı şeker, 6 su bardağı su 12 damla limon suyu, yarım saat kıvam alıncaya kadar pişirilir baklava ılık şerbet te ılık olarak dökülür
*1 su bardağından biraz eksik erimiş margarin veya tereyağı
*1 su bardağı su
*1 cimdik tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*4 5 5 su bardağı kontrollü un
*Açmak için nişasta
İçi için;
*400 gram ceviz içi
Üzeri için;
*250 gr margarin
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su limon
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sıvı malzemeler karıştırılır, tuz ve un yavaş yavaş ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur
*Sonra hamurdan 10 ar adet ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır
*Toplam 40 beze olacak sonra her on beze nişastayla beraber tabak büyüklüğünde açılır
*Aynı boyda üst üste konur ve merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır Tepsiye yerleştirilir
*Sonra üstüne ceviz içi serpilir ,diğer bezeler de aynı şekilde açılır
*Aralarına ceviz serpilir
*Baklava tamamlanır, bıçakla şekil verilir
*Bir* tavaya margarin alınır ve kızarınca baklavanın her tarafına dökülür
*180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir
*O pişerken şerbet ocağa konur
*5 su bardağı şeker, 6 su bardağı su 12 damla limon suyu, yarım saat kıvam alıncaya kadar pişirilir baklava ılık şerbet te ılık olarak dökülür