iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1 çay kaşığı karbonat (silme olacak)
*2 yemek kaşığı krema (isteğe göre)
*1 kg un (değişiklik gösterebilir ekleme yapılabilir kulak memesinden biraz sert olacak)
Açmak için;
*Buğday nişasta si 500 gr
İçine;
*Ceviz 500 gr (rondo dan veya havandan çekip )
Üzerine;
*250 gr tereyağ veya margarin
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba
Öncelikle tarifi deneyecekler için şimdiden afiyet olsun Yapımı açması kolay yemesi oldukça lezzetli ev yapımı cevizli baklavamızın hazırlanışı için; unun 43 ünü bir kaba alıyoruz Ortasına havuz açıp içine diğer malzemeleri ilave ediyoruz Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin İyi açılması için önemli hamuru kulak memesinden biraz sert olacak Yoğurduktan sonra 1 saat kadar dinlendiriyorum Sonra bir iki kere daha yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin Nişastanın içine bırakın Daha sonra tek tek merdane ile bir kase büyüklüğünde açıp 3 beze veya 4 beze aralarına nişasta serpip üst üste alın ve merdane ile açın Nişasta serpme ten çekinmeyin Hamur kaldırıyor Bu şekilde yufkalar elde edip, altını biraz sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine ilk iki yufkayı serdikten sonra ceviz serpiyoruz Her kata eşit şekilde en üst 2 yufkaya serpmiyoruz
Düzgün bir şekilde baklavayı kestikten sonra üzerine ocakta kızdırdığımız tereyağını gezdirip, 180 derece fırında 2535 dakika kızartıyoruz Çıkardıktan sonra soğuk şerbetini ilave ediyoruz Mümkünse bir gece bekletiyoruz Şerbetini iyi bir şekilde çekmesi için yapanlara şimdiden afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1 çay kaşığı karbonat (silme olacak)
*2 yemek kaşığı krema (isteğe göre)
*1 kg un (değişiklik gösterebilir ekleme yapılabilir kulak memesinden biraz sert olacak)
Açmak için;
*Buğday nişasta si 500 gr
İçine;
*Ceviz 500 gr (rondo dan veya havandan çekip )
Üzerine;
*250 gr tereyağ veya margarin
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba
Öncelikle tarifi deneyecekler için şimdiden afiyet olsun Yapımı açması kolay yemesi oldukça lezzetli ev yapımı cevizli baklavamızın hazırlanışı için; unun 43 ünü bir kaba alıyoruz Ortasına havuz açıp içine diğer malzemeleri ilave ediyoruz Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin İyi açılması için önemli hamuru kulak memesinden biraz sert olacak Yoğurduktan sonra 1 saat kadar dinlendiriyorum Sonra bir iki kere daha yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin Nişastanın içine bırakın Daha sonra tek tek merdane ile bir kase büyüklüğünde açıp 3 beze veya 4 beze aralarına nişasta serpip üst üste alın ve merdane ile açın Nişasta serpme ten çekinmeyin Hamur kaldırıyor Bu şekilde yufkalar elde edip, altını biraz sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine ilk iki yufkayı serdikten sonra ceviz serpiyoruz Her kata eşit şekilde en üst 2 yufkaya serpmiyoruz
Düzgün bir şekilde baklavayı kestikten sonra üzerine ocakta kızdırdığımız tereyağını gezdirip, 180 derece fırında 2535 dakika kızartıyoruz Çıkardıktan sonra soğuk şerbetini ilave ediyoruz Mümkünse bir gece bekletiyoruz Şerbetini iyi bir şekilde çekmesi için yapanlara şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.