iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*1 adet kabartma tozu
*1 yemek*kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 kg un
İçi için:
*Kırılmış ceviz
Açmak için;
*Mısır nişastası
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
*300 g margarin
Süslemek için;
*Antep fıstığı
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun
10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz serperek üst üste yerleştirin Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün Önceden ısıtılmış 180 °C fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin
Şerbetinin Yapılışı;
4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 12 dk daha kaynatın ve ocaktan alınız Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*1 adet kabartma tozu
*1 yemek*kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 kg un
İçi için:
*Kırılmış ceviz
Açmak için;
*Mısır nişastası
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
*300 g margarin
Süslemek için;
*Antep fıstığı
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun
10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz serperek üst üste yerleştirin Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün Önceden ısıtılmış 180 °C fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin
Şerbetinin Yapılışı;
4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 12 dk daha kaynatın ve ocaktan alınız Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün