iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler Baklava hamuru malzemeleri*(40 cm çapında *yuvarlak tepsi için);
*2 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 *su bardağı*yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*45*su bardağı arası un
*Yarım paket kabartma tozu
İçine serpmek için;
*2 5 su bardağı dövülmüş*ceviz
Üzeri için;
*125 gr tereyağı
*1 su*bardağı zeytinyağı
Şerbet malzemeleri;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun *40 parçaya ayırın Parçaları yuvarlayıp üzerini örtün 20 dakika kadar dinlendirin dinlenen hamuru 10 tane tabak büyüklüğünde açın nişastayla 10 tane açılan bezeyi merdane yardımıyla büyütelim tepsimize serelim Ceviz dökelim her katta aynı işlemi yapalım Son katımızı da koyup erittiğimiz tereyağını döküp fırına verelim Fırından çıkardığımız baklavaya soğut şerbeti verelim Tatlımızın en az 2 saat soğumasını bekleyelim Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 *su bardağı*yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*45*su bardağı arası un
*Yarım paket kabartma tozu
İçine serpmek için;
*2 5 su bardağı dövülmüş*ceviz
Üzeri için;
*125 gr tereyağı
*1 su*bardağı zeytinyağı
Şerbet malzemeleri;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun *40 parçaya ayırın Parçaları yuvarlayıp üzerini örtün 20 dakika kadar dinlendirin dinlenen hamuru 10 tane tabak büyüklüğünde açın nişastayla 10 tane açılan bezeyi merdane yardımıyla büyütelim tepsimize serelim Ceviz dökelim her katta aynı işlemi yapalım Son katımızı da koyup erittiğimiz tereyağını döküp fırına verelim Fırından çıkardığımız baklavaya soğut şerbeti verelim Tatlımızın en az 2 saat soğumasını bekleyelim Afiyet olsun