iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Ballı Muz Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet muz
*Yarım su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Su
*Bir tutam tarçın
*Bir tutam tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
*Ceviz kırığı
*Bal
*Vanilyalı Dondurma
Kızartmak için:
*Sıvıyağ
Cevizli Ballı Muz Kızartması Tarifi Yapılışı Bir kasede un, kabartma tozu, tarçın, şeker, tuz karıştırılır
Koyu kıvamlı bir hal alana kadar su (yaklaşık yarım bardağa yakın su) eklenerek karıştırılır
Muzların kabukları soyulur ve iri iri doğranır Karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır Esmer renk alınca çıkarılır ve peçete serilmiş tabağa koyulur (fazla yağını çekmesi için)
Servis ederken üzerine dondurma, bal ve ceviz eklenir
Afiyet olsun
*2 adet muz
*Yarım su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Su
*Bir tutam tarçın
*Bir tutam tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
*Ceviz kırığı
*Bal
*Vanilyalı Dondurma
Kızartmak için:
*Sıvıyağ
Cevizli Ballı Muz Kızartması Tarifi Yapılışı Bir kasede un, kabartma tozu, tarçın, şeker, tuz karıştırılır
Koyu kıvamlı bir hal alana kadar su (yaklaşık yarım bardağa yakın su) eklenerek karıştırılır
Muzların kabukları soyulur ve iri iri doğranır Karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır Esmer renk alınca çıkarılır ve peçete serilmiş tabağa koyulur (fazla yağını çekmesi için)
Servis ederken üzerine dondurma, bal ve ceviz eklenir
Afiyet olsun