iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*20 adet baklavalık yufka
*1 5 bardak ince çekilmiş ceviz
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 5 bardak sıvı yağ
*200 gr tereyağ
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*23 damla limon suyu
*Süslemesi size kalmış
Cevizli Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar tatlıcılar
1
*Öncelikle burma tatlımızın şerbeti için kolları sıvayalım
*Şeker ve suyu bir kaba alıp kaynatalım
*Yoğunlaşıp şerbeti olduktan sonra 23 damla limon suyu damlatıp soğumaya bırakalım
*Ardından tereyağını yarım bardak sıvı yağ ile karıştırıp eritip hazır edelim
*İlk yufkamızı serip yağ karışımından sürelim
*Üzerine 2 yufkayı serelim tekrar karışımdan sürelim ve ceviz şeker hindistan cevizi karıştırıp üzerine serpelim
*Orta kalınlıkta oklava ile saralım kenarlardan büzerek oklavadan çıkarıp yağlanmış dikdörtgen borcama dizelim
*Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp dizelim
*Ardından kalan bir bardak sıvı yağı kızdıralım
*Kızgın yağı tepsiye dizdiğimiz burmaların üzerine dökelim Hepsini görecek şekilde coss die bir ses çıkacaktır Bu işlemi de yaptıktan sonra fırına 180 dereceye koyalım tatlımızı
*Altı üstü nar gibi kızana kadar pişirelim
*Fırından çıkan burmaların ilk sıcağı gittikten sonra yani 5 – 10 dk sonra soğumuş şerbeti dökelim Tatlının şerbeti çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz AFİYET BAL ŞEKER OLSUN HERKESE
*20 adet baklavalık yufka
*1 5 bardak ince çekilmiş ceviz
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 5 bardak sıvı yağ
*200 gr tereyağ
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*23 damla limon suyu
*Süslemesi size kalmış
Cevizli Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar tatlıcılar
1
*Öncelikle burma tatlımızın şerbeti için kolları sıvayalım
*Şeker ve suyu bir kaba alıp kaynatalım
*Yoğunlaşıp şerbeti olduktan sonra 23 damla limon suyu damlatıp soğumaya bırakalım
*Ardından tereyağını yarım bardak sıvı yağ ile karıştırıp eritip hazır edelim
*İlk yufkamızı serip yağ karışımından sürelim
*Üzerine 2 yufkayı serelim tekrar karışımdan sürelim ve ceviz şeker hindistan cevizi karıştırıp üzerine serpelim
*Orta kalınlıkta oklava ile saralım kenarlardan büzerek oklavadan çıkarıp yağlanmış dikdörtgen borcama dizelim
*Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp dizelim
*Ardından kalan bir bardak sıvı yağı kızdıralım
*Kızgın yağı tepsiye dizdiğimiz burmaların üzerine dökelim Hepsini görecek şekilde coss die bir ses çıkacaktır Bu işlemi de yaptıktan sonra fırına 180 dereceye koyalım tatlımızı
*Altı üstü nar gibi kızana kadar pişirelim
*Fırından çıkan burmaların ilk sıcağı gittikten sonra yani 5 – 10 dk sonra soğumuş şerbeti dökelim Tatlının şerbeti çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz AFİYET BAL ŞEKER OLSUN HERKESE