iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ceviz içi
*2 yemek kaşığı kakao
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*2 su bardağı un
*Pudra şekeri
Cevizli Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şeker, sıvı yağ ve yumurtalar karıstırılır
*Karışımın içerisine kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozu da ilave edilir
*Son olarak unu da ekledikten sonra ele yapışan bir hamur elde edilir
*Yapmış olduğumuz kurabiye hamurunu minimum 23 saat dolapta beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir
*Şekil verdiğimiz kurabiyeler bolca pudra şekerine bulanarak önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dk pişirilir
Not: 2 su bardağı unun az geldiğini düşünerek un eklemeyiniz
*Hamur dolapta bekleyeceği için şekil verilecek duruma gelecektir
Not 2: Hamuru hazırlarken bir kaşık kullanmanızı tavsiye ederim Sert bir hamur olmayacağı için elinizi kurtaramayabilirsiniz ))
Not 3: Pisirirken 15 dk yı geçmeyiniz Kurabiyenin içi biraz yumusak kalması gerekiyor 15 dk yı geçerseniz sert bir kurabiyeniz olabilir
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ceviz içi
*2 yemek kaşığı kakao
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*2 su bardağı un
*Pudra şekeri
Cevizli Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şeker, sıvı yağ ve yumurtalar karıstırılır
*Karışımın içerisine kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozu da ilave edilir
*Son olarak unu da ekledikten sonra ele yapışan bir hamur elde edilir
*Yapmış olduğumuz kurabiye hamurunu minimum 23 saat dolapta beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir
*Şekil verdiğimiz kurabiyeler bolca pudra şekerine bulanarak önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dk pişirilir
Not: 2 su bardağı unun az geldiğini düşünerek un eklemeyiniz
*Hamur dolapta bekleyeceği için şekil verilecek duruma gelecektir
Not 2: Hamuru hazırlarken bir kaşık kullanmanızı tavsiye ederim Sert bir hamur olmayacağı için elinizi kurtaramayabilirsiniz ))
Not 3: Pisirirken 15 dk yı geçmeyiniz Kurabiyenin içi biraz yumusak kalması gerekiyor 15 dk yı geçerseniz sert bir kurabiyeniz olabilir