iltasyazilim
FD Üye
Cevizli çörek malzemeleri
40 gr yaş maya 1 su bardağı ılık süt 1 kesme şeker 1 kg un 1 su bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 1 yumurta Tuz İç malzeme için
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Yarım kg iri çekilmiş ceviz içi 1 çay bardağı toz şeker üzeri için
1 yumurta sarısı Susam Cevizli çörek: Yaş mayayı ve şekeri ılık süte ekleyip karıştırarak eritin Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz şeklinde açın Mayalı ve şekerli süt, ayçiçeği yağı, eritilmiş tereyağı, bir tutam tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun Hazırladığınız yumuşak hamuru 4 eşit bezeye ayırın Bezelerin üzerine un serperek 4 mm kalınlığında açın üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, ceviz içi ve şeker serpin Yufkayı rulo şeklinde sarın Ruloyu 8 cm kalınlığında kesin Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Ilık servis yapın
Cevizli çörek artık hazır, afiyet olsun
40 gr yaş maya 1 su bardağı ılık süt 1 kesme şeker 1 kg un 1 su bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 1 yumurta Tuz İç malzeme için
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Yarım kg iri çekilmiş ceviz içi 1 çay bardağı toz şeker üzeri için
1 yumurta sarısı Susam Cevizli çörek: Yaş mayayı ve şekeri ılık süte ekleyip karıştırarak eritin Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz şeklinde açın Mayalı ve şekerli süt, ayçiçeği yağı, eritilmiş tereyağı, bir tutam tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun Hazırladığınız yumuşak hamuru 4 eşit bezeye ayırın Bezelerin üzerine un serperek 4 mm kalınlığında açın üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, ceviz içi ve şeker serpin Yufkayı rulo şeklinde sarın Ruloyu 8 cm kalınlığında kesin Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Ilık servis yapın
Cevizli çörek artık hazır, afiyet olsun