iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram un 5 su bardağı
*50 ml Zeytinyağı 14 su bardağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*200 ml ılık su 1 su bardağı
*1 paket yaşmaya
*1 su bardağı dolusu çekilmiş ceviz içi
Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı Ilık su ve toz şeker ile mayayı çözdürün 5 dakika sonra unu tuzu ve zeytin yağı ekleyin ceviz içini ekleyin iyice yoğurun ve 30 dakika mayalandırın*mayalandırmanın en basit yolu fırınınızı 40 dereceye alıp kapatın ve hamurunuzu sterç sarıp fırına atın Süre sonunda hamurunuzu yoğurup gazını alın ve ister benim yaptığım gibi önceden yağladığınız dikdörtgen bir kalıba yada tercihinize göre somun şekli vererek tekrar fırınınıza mayalanmaya bırakın Fırınınız soğuduğu için gene 40 derece ısıtıp kapatın Ekmeğinizin üzerine bıçakla çizikler atabilirsiniz desen oluşması için Süre sonunda fırınınıza 180 dereceye alın ve 30 ila 35 dakika kapağını hiç açmadan pişirin Afiyet Olsun
*500 gram un 5 su bardağı
*50 ml Zeytinyağı 14 su bardağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*200 ml ılık su 1 su bardağı
*1 paket yaşmaya
*1 su bardağı dolusu çekilmiş ceviz içi
Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı Ilık su ve toz şeker ile mayayı çözdürün 5 dakika sonra unu tuzu ve zeytin yağı ekleyin ceviz içini ekleyin iyice yoğurun ve 30 dakika mayalandırın*mayalandırmanın en basit yolu fırınınızı 40 dereceye alıp kapatın ve hamurunuzu sterç sarıp fırına atın Süre sonunda hamurunuzu yoğurup gazını alın ve ister benim yaptığım gibi önceden yağladığınız dikdörtgen bir kalıba yada tercihinize göre somun şekli vererek tekrar fırınınıza mayalanmaya bırakın Fırınınız soğuduğu için gene 40 derece ısıtıp kapatın Ekmeğinizin üzerine bıçakla çizikler atabilirsiniz desen oluşması için Süre sonunda fırınınıza 180 dereceye alın ve 30 ila 35 dakika kapağını hiç açmadan pişirin Afiyet Olsun