iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
6 tane elma
23 su bardağı su
1 limonun suyu
yarım su bardağı şeker (veya esmer seker)
2 cay kaşığı tarçın
23 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için;
krema
ezilmiş ceviz
Hazırlanışı
Fırın 190 dereceye ayarlanır Geniş bir kasede su ve limon suyu karıştırılır, bekletilir Ayrı bir kasede tereyağı eritilir Yine ayrı bir kapta da şeker ve tarçın karıştırılır Elmalar yıkanır, soyulur ve boyuna ikiye kesilir, çekirdekleri alınır Limonlu suya batırılır ve mutfak bezi ile kurulanır Elmanın kesik kısmı önce erimiş tereyağına batırılır Sonra şeker tarçın karışımına batırılır Ve şekere batırılan kısmı yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine veya büyük boy borcama dizilir Yaklaşık 4050 dakika fırında pişirilir, veya elmalar iyice yumuşayana kadar Pişen elmalar fırın tepsisinin içinde soğutulur, sonra servis tabağına alınır, tepsiye sızan suyu karamel gibi elmaların üzerine gezdirilir İster sade ister elmaların ortalarına biraz krema koyup ezilmiş cevizle süslenip servis yapılır Afiyet olsun
6 tane elma
23 su bardağı su
1 limonun suyu
yarım su bardağı şeker (veya esmer seker)
2 cay kaşığı tarçın
23 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için;
krema
ezilmiş ceviz
Hazırlanışı
Fırın 190 dereceye ayarlanır Geniş bir kasede su ve limon suyu karıştırılır, bekletilir Ayrı bir kasede tereyağı eritilir Yine ayrı bir kapta da şeker ve tarçın karıştırılır Elmalar yıkanır, soyulur ve boyuna ikiye kesilir, çekirdekleri alınır Limonlu suya batırılır ve mutfak bezi ile kurulanır Elmanın kesik kısmı önce erimiş tereyağına batırılır Sonra şeker tarçın karışımına batırılır Ve şekere batırılan kısmı yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine veya büyük boy borcama dizilir Yaklaşık 4050 dakika fırında pişirilir, veya elmalar iyice yumuşayana kadar Pişen elmalar fırın tepsisinin içinde soğutulur, sonra servis tabağına alınır, tepsiye sızan suyu karamel gibi elmaların üzerine gezdirilir İster sade ister elmaların ortalarına biraz krema koyup ezilmiş cevizle süslenip servis yapılır Afiyet olsun