iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*2 Türk kahvesi fincanı süt
*2 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*1 çorba kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*çay kaşığının ucuyla tuz
*yaklaşık 3 3,5 su bardağı kadar un
Açmak için
*büyükçe bir kase nişasta
içi için
*1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
üzeri için
*200 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
şerbeti için
*2,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Yapılışı İlk önce şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra limonunu ekleyip 56 dk daha kaynatıp altını söndürüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz *Diğer taraftan hamur malzemelerini bir kaba alıp fazla sert olmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz Biraz dinlendirip hamurdan cevizden biraz daha küçük minik parçalar kopartıp 70 tane beze elde ediyoruz Daha sonra nişasta yardımıyla her bir bezeyi açıyoruz ve on on üst üste diziyoruz aralara nişasta serpmeyi unutmuyoruz Tüm işlem bittiğinde önlü*bir yufka demetini alıp merdaneyle tepsi boyunca genişleterek açıyoruz 32 cm yağlanmış bir borcama ilk yufkayı seriyoruz Üzerine ceviz içi serpiştirip geriye kalan 60 tane 10 ‘lu yufkalarıda aynı şekilde açıp kat kat tepsiye yerleştiriyoruz Açarken yufka tepsiden büyük olabilir ) fazla gelen kısımları bıçakla kesip yufkaların arasında kullanabilirsiniz Daha sonra istediğiniz şekilde kesip ben bildiğimiz baklava dilimi kestim Kesim şekli resimlerde var zor olur derseniz kare şeklinde de kesebilirsiniz ) Kestiğimiz baklavanın üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımı döküyoruz 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz ara ara kontrol etmeyi unutmayın süre sizin fırınıza bağlı Piştiğinde 12 dk dinlendirip soğuk olan şerbeti üzerine döküyoruz şerbet döküldüğünde sesini duyacaksınız çok güzel bir çızlama sesi çıkartacak ) 23 saat dinlendirip servis edebilirsiniz ev baklavamız hazır )
Ben bir an dalıp kullanacağım tepsinin boyutunu unutup büyük boy tepsimle karıştırınca bezeleri 40 tane yaptım *hepsini açtıktan sonra fark ettim ve kenarlardan yufkayı kesmek zorunda kaldım ) sorun olmadı aynı şekilde ara katlarda kullandım çıkan parçaları ziyan olmamış oldu sadece fazladan uğraşmış oldum ) resimlerde 40 tane görünce yanlışlık mı oldu acaba diye düşünebilirsiniz ) siz anlattığım şekilde 70 bezeli ve 7 kattan yaparsanız baklavanızı 32 cm lik bir tepsiye yufka tam gelecek ve kenarlardan kesmek zorunda kalmayacaksınız ) azıcık zahmetli ama değer )) ev baklavası gibisi yok tavsiye ederim deneyenlere şimdiden afiyet olsun )
*2 Türk kahvesi fincanı süt
*2 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*1 çorba kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*çay kaşığının ucuyla tuz
*yaklaşık 3 3,5 su bardağı kadar un
Açmak için
*büyükçe bir kase nişasta
içi için
*1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
üzeri için
*200 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
şerbeti için
*2,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Yapılışı İlk önce şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra limonunu ekleyip 56 dk daha kaynatıp altını söndürüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz *Diğer taraftan hamur malzemelerini bir kaba alıp fazla sert olmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz Biraz dinlendirip hamurdan cevizden biraz daha küçük minik parçalar kopartıp 70 tane beze elde ediyoruz Daha sonra nişasta yardımıyla her bir bezeyi açıyoruz ve on on üst üste diziyoruz aralara nişasta serpmeyi unutmuyoruz Tüm işlem bittiğinde önlü*bir yufka demetini alıp merdaneyle tepsi boyunca genişleterek açıyoruz 32 cm yağlanmış bir borcama ilk yufkayı seriyoruz Üzerine ceviz içi serpiştirip geriye kalan 60 tane 10 ‘lu yufkalarıda aynı şekilde açıp kat kat tepsiye yerleştiriyoruz Açarken yufka tepsiden büyük olabilir ) fazla gelen kısımları bıçakla kesip yufkaların arasında kullanabilirsiniz Daha sonra istediğiniz şekilde kesip ben bildiğimiz baklava dilimi kestim Kesim şekli resimlerde var zor olur derseniz kare şeklinde de kesebilirsiniz ) Kestiğimiz baklavanın üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımı döküyoruz 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz ara ara kontrol etmeyi unutmayın süre sizin fırınıza bağlı Piştiğinde 12 dk dinlendirip soğuk olan şerbeti üzerine döküyoruz şerbet döküldüğünde sesini duyacaksınız çok güzel bir çızlama sesi çıkartacak ) 23 saat dinlendirip servis edebilirsiniz ev baklavamız hazır )
Ben bir an dalıp kullanacağım tepsinin boyutunu unutup büyük boy tepsimle karıştırınca bezeleri 40 tane yaptım *hepsini açtıktan sonra fark ettim ve kenarlardan yufkayı kesmek zorunda kaldım ) sorun olmadı aynı şekilde ara katlarda kullandım çıkan parçaları ziyan olmamış oldu sadece fazladan uğraşmış oldum ) resimlerde 40 tane görünce yanlışlık mı oldu acaba diye düşünebilirsiniz ) siz anlattığım şekilde 70 bezeli ve 7 kattan yaparsanız baklavanızı 32 cm lik bir tepsiye yufka tam gelecek ve kenarlardan kesmek zorunda kalmayacaksınız ) azıcık zahmetli ama değer )) ev baklavası gibisi yok tavsiye ederim deneyenlere şimdiden afiyet olsun )