iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket yumurtalı erişte (400 500 gr)
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kutu labne peyniri
12 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Erişteyi tuzlu kaynar suda 8 10 haşlayıp, suyunu süzün
Soğan ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip hafif kavurun Havucu ve isterseniz beyaz şarabı ilave edin Havuç yumuşadıktan sonra labne peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın
Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın Üzerine cevizli sos döküp sıcak olarak servis yapın
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket yumurtalı erişte (400 500 gr)
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kutu labne peyniri
12 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Erişteyi tuzlu kaynar suda 8 10 haşlayıp, suyunu süzün
Soğan ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip hafif kavurun Havucu ve isterseniz beyaz şarabı ilave edin Havuç yumuşadıktan sonra labne peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın
Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın Üzerine cevizli sos döküp sıcak olarak servis yapın