iltasyazilim
FD Üye
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Malzemeler
300g kadayıf
Yarım su bardağı kırık ceviz
150g tereyağı
Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
45 damla limon suyu
Hazırlanışı
Kadayıftan bir tutam alınarak orta boy bir fincana üzerinden bastırarak yerleştirilir Üzerine 2 tatlı kaşığı kadar ceviz koyulur ve tekrar kadayıf yerleştirilerek iyice bastırılır Fincan fırın kabına ters çevrilerek kadayıf topları tepsiye dizilir 300g kadayıftan 8 adet kadayıf topu hazırlanabilir 150g tereyağı eritilerek kadayıfların üzerine gezdirilir 180C derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakılır
Şerbeti için 1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su tencereye alınarak 10dk kaynatılır 45 damla limon suyu eklenerek 12dk daha kaynatılır ocaktan alınır
5dk ilk sıcaklığının çıkması beklenen şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilerseniz sade, dilerseniz üzerinde kaymak veya dondurma ile servis edilir
Afiyet olsun
Malzemeler
300g kadayıf
Yarım su bardağı kırık ceviz
150g tereyağı
Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
45 damla limon suyu
Hazırlanışı
Kadayıftan bir tutam alınarak orta boy bir fincana üzerinden bastırarak yerleştirilir Üzerine 2 tatlı kaşığı kadar ceviz koyulur ve tekrar kadayıf yerleştirilerek iyice bastırılır Fincan fırın kabına ters çevrilerek kadayıf topları tepsiye dizilir 300g kadayıftan 8 adet kadayıf topu hazırlanabilir 150g tereyağı eritilerek kadayıfların üzerine gezdirilir 180C derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakılır
Şerbeti için 1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su tencereye alınarak 10dk kaynatılır 45 damla limon suyu eklenerek 12dk daha kaynatılır ocaktan alınır
5dk ilk sıcaklığının çıkması beklenen şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilerseniz sade, dilerseniz üzerinde kaymak veya dondurma ile servis edilir
Afiyet olsun