iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Fındıklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram un
*250 gram esmer un
*300 ml su
*40 gram büyük doğranmış ceviz
*40 gram büyük doğranmış fındık
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*1 paket toz maya
Cevizli Fındıklı Ekmek Tarifi Yapılışı İlk önce bir kasede mayayı ve ılık suyu 5 dakika bekletin Bu arada unları, tuzu, sıvı yağı, cevizi ve fındığı ayrı bir kapta karıştırın Bekletmiş olduğunuz mayaya unu yavaşça ilave ederek 5 dakika boyunca yoğurun, hamur ele yapışmayana kadar Unladığımız kaseye hamuru alarak üzerini kapatıp oda sıcaklığında iki saat mayalanmasını bekleyin Mayalanan hamuru tekrar yoğurup tezgaha alın ve üzerini kaseyle kapatıp 15 dakika daha bekletin Hamura dilediğiniz şekli vererek üzerine bir kaç çizik atarak daha güzel pişmesini sağlayacaktır Önceden ısıtılmış fırının Turbo (umluft) ayarında 200 derecede 2025 dakika boyunca pişirin Fırından fırına fark edebilir Ben bu sefer sade yaptım ilk yaptığımda ceviz ve çekirdek kattım, her ikisi de güzel oluyor, tavsiye ederim Afiyet olsun
*250 gram un
*250 gram esmer un
*300 ml su
*40 gram büyük doğranmış ceviz
*40 gram büyük doğranmış fındık
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*1 paket toz maya
Cevizli Fındıklı Ekmek Tarifi Yapılışı İlk önce bir kasede mayayı ve ılık suyu 5 dakika bekletin Bu arada unları, tuzu, sıvı yağı, cevizi ve fındığı ayrı bir kapta karıştırın Bekletmiş olduğunuz mayaya unu yavaşça ilave ederek 5 dakika boyunca yoğurun, hamur ele yapışmayana kadar Unladığımız kaseye hamuru alarak üzerini kapatıp oda sıcaklığında iki saat mayalanmasını bekleyin Mayalanan hamuru tekrar yoğurup tezgaha alın ve üzerini kaseyle kapatıp 15 dakika daha bekletin Hamura dilediğiniz şekli vererek üzerine bir kaç çizik atarak daha güzel pişmesini sağlayacaktır Önceden ısıtılmış fırının Turbo (umluft) ayarında 200 derecede 2025 dakika boyunca pişirin Fırından fırına fark edebilir Ben bu sefer sade yaptım ilk yaptığımda ceviz ve çekirdek kattım, her ikisi de güzel oluyor, tavsiye ederim Afiyet olsun