iltasyazilim
FD Üye
65 dak Hazırlık: 15 dak | Pişirme: 50 dak | Servis: 8 kişilik
Ceviz, fındık ve kahvenin muhteşem uyumu Farklı bir kek için Cevizli Fındıklı Kek’i denemeyi unutmayın
Malzemeler:
190 gram Toz Şeker (1 su bardağı)
190 gram Luna Margarin (1 su bardağından 2 parmak az)
2 adet Yumurta
50 gram Un (13 bardak)
125 gram Ceviz
125 gram Fındık
3 yemek kaşığı Neskafe
1 yemek kaşığı Su
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
Adımlar:
Margarin ile şekeri 56 dakika çırpın
Tek, tek yumurtaları da ekleyin ve çırpın
Cevizleri ve fındıkları ekleyin, düşük devirde tekrar çırpın
Un ve kabartma tozunu da ekleyin, çırpın
1 yemek kaşığı suda erittiğiniz Nescafe’yi ve Vanilya Özütünü ekleyin, tekrar çırpın
Kek hamurunu, yağlayıp, unladığınız bir kek kalıbına alın Önceden ısınmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin
İyice soğuduktan sonra kek kalıbından çıkartın Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari
Ceviz, fındık ve kahvenin muhteşem uyumu Farklı bir kek için Cevizli Fındıklı Kek’i denemeyi unutmayın
Malzemeler:
190 gram Toz Şeker (1 su bardağı)
190 gram Luna Margarin (1 su bardağından 2 parmak az)
2 adet Yumurta
50 gram Un (13 bardak)
125 gram Ceviz
125 gram Fındık
3 yemek kaşığı Neskafe
1 yemek kaşığı Su
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
Adımlar:
Margarin ile şekeri 56 dakika çırpın
Tek, tek yumurtaları da ekleyin ve çırpın
Cevizleri ve fındıkları ekleyin, düşük devirde tekrar çırpın
Un ve kabartma tozunu da ekleyin, çırpın
1 yemek kaşığı suda erittiğiniz Nescafe’yi ve Vanilya Özütünü ekleyin, tekrar çırpın
Kek hamurunu, yağlayıp, unladığınız bir kek kalıbına alın Önceden ısınmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin
İyice soğuduktan sonra kek kalıbından çıkartın Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari