iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Gazoz Tatlısı (Ramazan Bayramına Özel) Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 paket kuru maya
*5 su bardağı un
*1 buçuk çay bardağı beyaz gazoz
*1 çay bardağı ılık su
İÇİ İÇİN ;
*Zeytinyağı
*Ceviz içi
AÇMAK İÇİN ;
*Herhangi bir nişasta
ÜZERİ İÇİN ;
*Tereyağ
ŞERBETİ İÇİN ;
*5 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Cevizli Gazoz Tatlısı (Ramazan Bayramına Özel) Tarifi Yapılışı Tüm hamur malzemelerini karıştırıp, yoğurun Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın Ben bu süreçte market poşetinin içine koymayı tercih ediyorum daha güzel mayalanıyor Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp beze yapın Bezeleri sırayla nişasta serperek açın, üzerine her yerine gelecek şekilde zeytinyağı sürüp ceviz içi serpin İnce rulo halinde sarıp birer santim ara ile kesin Kestiğiniz parçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerine herbirine birer çay kaşığı tereyağ koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin Tatlı fırındayken şerbetini kaynatın fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökün Üzerini tepsiyle kapatıp çekmesini bekleyin Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 paket kuru maya
*5 su bardağı un
*1 buçuk çay bardağı beyaz gazoz
*1 çay bardağı ılık su
İÇİ İÇİN ;
*Zeytinyağı
*Ceviz içi
AÇMAK İÇİN ;
*Herhangi bir nişasta
ÜZERİ İÇİN ;
*Tereyağ
ŞERBETİ İÇİN ;
*5 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Cevizli Gazoz Tatlısı (Ramazan Bayramına Özel) Tarifi Yapılışı Tüm hamur malzemelerini karıştırıp, yoğurun Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın Ben bu süreçte market poşetinin içine koymayı tercih ediyorum daha güzel mayalanıyor Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp beze yapın Bezeleri sırayla nişasta serperek açın, üzerine her yerine gelecek şekilde zeytinyağı sürüp ceviz içi serpin İnce rulo halinde sarıp birer santim ara ile kesin Kestiğiniz parçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerine herbirine birer çay kaşığı tereyağ koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin Tatlı fırındayken şerbetini kaynatın fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökün Üzerini tepsiyle kapatıp çekmesini bekleyin Afiyet olsun