iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Gevrek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı erimiş tereyağı veya margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta sarısı
*Bir fiske tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığınca elenmiş un (yumuşak bir hamur olacak)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*(Ölçü bardağı 175 ml’liktir )
İç harç;
*2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
*3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
Üzerine;
*Yumurta akı
*Cevizli harç
Cevizli Gevrek Kurabiye Tarifi Yapılışı Yağları, yumurta sarısını, yoğurdu, tuz ve şekeri yoğurma kabında karıştırın Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun
Fırını 175180 dereceye getirin, ısınsın Benim gibi 175 ml’lik ölçü bardağı ile yaptıysanız, hamurdan 25 beze oluşturun
Elinizle poğaça gibi açıp, içine cevizli harçtan 152 tatlı kaşığı doldurun Yine poğaça gibi yuvarlak şekilde kapatın
Hazırladığınız kurabiyeleri önce iyice yumurta akına batırın, sonra cevizli harca bulayın, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
45 gün taze gibi tüketilebilen, çok tatlı olmayan ama asla vazgeçemeyeceğiniz bir kurabiye olacak; afiyet olsun
Not: daha büyük bir ölçü kabı kullanırsanız yine herşeyi bir ölçü yapın; ya da iki tepsi yapmak için iki ölçü kullanırsanız, yumurtayı arttırmayın; bir yumurta akı rahatlıkla yetecektir Hamura yumurta sarısını ziyan olmaması için katıyorum Yeni her halükarda 1 yumurta yeterli olacaktır
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı erimiş tereyağı veya margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta sarısı
*Bir fiske tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığınca elenmiş un (yumuşak bir hamur olacak)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*(Ölçü bardağı 175 ml’liktir )
İç harç;
*2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
*3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
Üzerine;
*Yumurta akı
*Cevizli harç
Cevizli Gevrek Kurabiye Tarifi Yapılışı Yağları, yumurta sarısını, yoğurdu, tuz ve şekeri yoğurma kabında karıştırın Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun
Fırını 175180 dereceye getirin, ısınsın Benim gibi 175 ml’lik ölçü bardağı ile yaptıysanız, hamurdan 25 beze oluşturun
Elinizle poğaça gibi açıp, içine cevizli harçtan 152 tatlı kaşığı doldurun Yine poğaça gibi yuvarlak şekilde kapatın
Hazırladığınız kurabiyeleri önce iyice yumurta akına batırın, sonra cevizli harca bulayın, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
45 gün taze gibi tüketilebilen, çok tatlı olmayan ama asla vazgeçemeyeceğiniz bir kurabiye olacak; afiyet olsun
Not: daha büyük bir ölçü kabı kullanırsanız yine herşeyi bir ölçü yapın; ya da iki tepsi yapmak için iki ölçü kullanırsanız, yumurtayı arttırmayın; bir yumurta akı rahatlıkla yetecektir Hamura yumurta sarısını ziyan olmaması için katıyorum Yeni her halükarda 1 yumurta yeterli olacaktır