Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli Gül Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Cevizli Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:


*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gram margarin
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 kabartma tozu
*3 5 su bardağı un

İç malzeme :


*1 kase dövülmüş ceviz

Şerbeti için;


*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon suyu

Süslemek için;


*Hindistan cevizi
*Antep fıstığı

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar*?*Çok lezzetli ağızda dağılan görünüşü güzel olan bir tatlı yaptım??*Umarım beğenirsiniz?*Yapması zor gibi ama kolay bol görsel kullandım*??Uzatmadan başlayalım*?
?*İlk önce şerbeti için bir tencere alıp içine su şeker limon suyunu katıp 15 dk kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım*?
Hamuru için: bir yoğurma kabı alalım Yumurta ,sıvı yağ, iyice karıştıralım Yoğurt, margarin ve irmiği katalım iyice çırpalım Kabartma tozunu katalım bir bardak un ekleyelim çırpalım Sonra 2 bardak unu ekleyip çırpalım Kalan unu çırpmayı bırakıp elle yoğurma ya başlayalım*?*İyice yoğurunca üç beze haline getirelim bezeler 5 dk dinlensin sonra oklava ya da merdane ile açalım açtığımız Hamurdan bardak ile keserim (fotoğraf ta da göreceksiniz )4 tanesini sırt sırta dizip içine bir silme çay kaşığı ceviz koyup saralım Bıçakla ikiye keserim iki tane gül çıkacak (resimde var?)bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip dizelim Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım *180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Fırından çıkan tatlıyı ayrı bir kaba alalım ilk sıcaklığı çıkan tatlıya şerbeti döküp 2 3 saat dinlenmeye bırakalım*?*Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Tatlımız hazır Afiyet olsun ? ? ? SEVGİLERİMLE ?
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt