iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin eritilmiş
*1 çay bardağı ılık süt
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Hafif tuz
*Alabildiği kadar un
İç harcı için :
*3 su bardağı kıyılmış ceviz (Fındıkta olur )
Şerbeti için :
*2, 5 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*20 dakika kadar kaynatın
Cevizli Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Sıvı yağ, ılık süt, eritilmiş margarin ve tuzu karıştırın
Kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun
Hamuru 4 eşit parçaya bölün
Böldügünuz bezeleri incecik açın
Cevizi bolca serpip rulo şeklinde sarın
Rulo sardığınız bezeleri iki parmak genişliğinde kesin
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin
Piştikten sonra fırından alın
Not: Şerbet ılık tatlı sıcak olarak dökülecek
Kaşıkla yavaş yavaş yedirerek dökünüz
Afiyet olsun
*Yarım paket margarin eritilmiş
*1 çay bardağı ılık süt
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Hafif tuz
*Alabildiği kadar un
İç harcı için :
*3 su bardağı kıyılmış ceviz (Fındıkta olur )
Şerbeti için :
*2, 5 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*20 dakika kadar kaynatın
Cevizli Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Sıvı yağ, ılık süt, eritilmiş margarin ve tuzu karıştırın
Kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun
Hamuru 4 eşit parçaya bölün
Böldügünuz bezeleri incecik açın
Cevizi bolca serpip rulo şeklinde sarın
Rulo sardığınız bezeleri iki parmak genişliğinde kesin
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin
Piştikten sonra fırından alın
Not: Şerbet ılık tatlı sıcak olarak dökülecek
Kaşıkla yavaş yavaş yedirerek dökünüz
Afiyet olsun