iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*250 gr tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
*1 kase çekilmiş ceviz içi
*1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3 ,5 su bardağı su ve bir kaç damla limon suyu
*Şekerle su bir tencerede karıştırılıp kıvam alana kadar kaynatılır (Bir kaç damla limon suyu katılıp soğutulur)
Cevizli Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı
Öncelikle tereyağını eritip sıvı yağı içine boşaltıyoruz Yağladığımız tepsiye ilk yufkayı serip üzerini erittiğimiz tereyağ ile yağlıyoruz 20 yaprağı da bu şekilde bitirip 1 kaşık şekerle karıştırılan ceviz içini döküyoruz Tekrar tüm yufkaları aralarına yağını sürerek bitiriyoruz En üste sevdiğimiz yufkayı da yağlayıp havuç dilimleri şeklinde kesiyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz İlk sıcaklığı çıkan baklavaya soğuyan şerbeti döküyoruz Afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka
*250 gr tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
*1 kase çekilmiş ceviz içi
*1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3 ,5 su bardağı su ve bir kaç damla limon suyu
*Şekerle su bir tencerede karıştırılıp kıvam alana kadar kaynatılır (Bir kaç damla limon suyu katılıp soğutulur)
Cevizli Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı
Öncelikle tereyağını eritip sıvı yağı içine boşaltıyoruz Yağladığımız tepsiye ilk yufkayı serip üzerini erittiğimiz tereyağ ile yağlıyoruz 20 yaprağı da bu şekilde bitirip 1 kaşık şekerle karıştırılan ceviz içini döküyoruz Tekrar tüm yufkaları aralarına yağını sürerek bitiriyoruz En üste sevdiğimiz yufkayı da yağlayıp havuç dilimleri şeklinde kesiyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz İlk sıcaklığı çıkan baklavaya soğuyan şerbeti döküyoruz Afiyet olsun