Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Hazır Yufka Tatlısı

Cevizli Hazır Yufka Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Cevizli Hazır Yufka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım paket hazır baklavalık yufka
*1 küçük kase ince çekilmiş ceviz
*125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı

Şerbeti için;

*2 su bardağı su
*15 su bardağı toz şeker
*1 ince dilim limon

Cevizli Hazır Yufka Tatlısı Tarifi Yapılışı Tepsimizin dibini yanları yağlayalım Yufkamızı hiç kesmeden ikiye katlayarak koyalım Birer yemek kaşığı ısıttığımız tereyağı ve zeytinyağı karışımından dökelim Tekrar katlayarak iki yufka daha koyalım Bir yemek kaşığı yine yağ gezdirelim Bu şekilde 10 dk oldu mu kasedeki cevizi serelim Tekrar kalan 10 adet aynı şekilde tepsiye serelim Kara şekilde keselim Kasede kalan yağımızı üzerine gezdirerek dökelim Önceden ısıtılmış 180 derecede 3540 dk pişirelim İyice soğumaya tatlıyı bırakalım Diğer tarafta şerbeti 5 dk orta ateşte 10 dk kısık ateşte kaynatalım Limonu da kaynarken içine atalım Sonra şerbeti ılınmaya bırakalım Soğuk buz gibi olan tatlının ılık şerbeti gezdirerek dökelim Yarım saat çekmesini bekleyelim
Çıtır çıtır yiyelim Afiyet olsun
Ben 20 adet yufkayı kullandım Diğer başka şekil tatlıda kullanıyorum
Tatlı iyice buz gibi olursa şerbet çok ılık olursa tatlı çıtır oluyor ama eğer tatlı ılık şerbette ılık oluyorsa yumuşak oluyor

858,496Konular
981,781Mesajlar
29,853Kullanıcılar
bsenmi89Son üye
Üst Alt