iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1*su bardağı irmik
*1 5 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbet;
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*23 damla limon
İçi için;
*Ceviz (Rondodan geçirilmiş )
Üzeri için;
*İrmik
Cevizli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti hazırlayın
*Şeker eriyene kadar ısıtıp 12 damla limon damlatın
*Soğumasını bekleyiniz
*Şerbet soğurken hamuruna başlayın
*Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın elinize yapışmayan bir hamur elde edin
*Top şeklinde koparıp içine ceviz doldurun
*Ve elinizle yuvarlayın top haline getirin
*Bir kaseye irmik ekleyin
*Topları irmiklere gezdirip, Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
*160 de pembeleşene kadar pişirin
*Fırından alınca sıcaklığı çıkmadan üzerine soğumuş şerbeti dökün
*Üzerine büyükçe bir tepsi kapatın Şerbeti çekene kadar bekleyin Şimdiden afiyet olsun
*1*su bardağı irmik
*1 5 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbet;
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*23 damla limon
İçi için;
*Ceviz (Rondodan geçirilmiş )
Üzeri için;
*İrmik
Cevizli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti hazırlayın
*Şeker eriyene kadar ısıtıp 12 damla limon damlatın
*Soğumasını bekleyiniz
*Şerbet soğurken hamuruna başlayın
*Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın elinize yapışmayan bir hamur elde edin
*Top şeklinde koparıp içine ceviz doldurun
*Ve elinizle yuvarlayın top haline getirin
*Bir kaseye irmik ekleyin
*Topları irmiklere gezdirip, Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
*160 de pembeleşene kadar pişirin
*Fırından alınca sıcaklığı çıkmadan üzerine soğumuş şerbeti dökün
*Üzerine büyükçe bir tepsi kapatın Şerbeti çekene kadar bekleyin Şimdiden afiyet olsun