iltasyazilim
FD Üye
Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr irmik
*4 bardak su
*3 bardak şeker
*250 gr tereyağı veya margarin
*1 fincan kıyılmış ceviz
Cevizli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Şekerin yarısını*4 bardak suyla karıştırıp*kaynamaya bırakın*Bir tavada yağı*eritip içinde cevizler kavrulur Ateşini kısıp*irmiği*ekleyin, devamlı karıştırın İrmik yağda*kendini salmaya başladığında*tekrar ateşin altı*açılır*ve karıştırmaya*devam edilir Bütün*karışım*iyice kavrulunca (rengi bejkahverengimsi olur ve irmiğin*kokusu duyulmaya başlar) Şerbetten 1 kaşık*irmiğe eklenir Sesli bir fokurdama veya cızırtı*olursa irmiğimiz şerbetlenmeye hazır*demektir ve ocaktan alınır*Devamlı karıştırarak*yavaş yavaş şerbeti dökülür*ve tavanın üstü*örtülür*Hafif ateşte pişmeye*bırakılır,*ara ara karıştırmayı*unutmayın Suyunu iyice çektikten sonra altını*kapatın irmiklerin tane tane olması için kalan şeker eklenir ve iyice karıştırıp*üstü*örtülür*5 dakika arayla birkaç defa açıp*karıştırılır*Afiyet olsun
*500 gr irmik
*4 bardak su
*3 bardak şeker
*250 gr tereyağı veya margarin
*1 fincan kıyılmış ceviz
Cevizli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Şekerin yarısını*4 bardak suyla karıştırıp*kaynamaya bırakın*Bir tavada yağı*eritip içinde cevizler kavrulur Ateşini kısıp*irmiği*ekleyin, devamlı karıştırın İrmik yağda*kendini salmaya başladığında*tekrar ateşin altı*açılır*ve karıştırmaya*devam edilir Bütün*karışım*iyice kavrulunca (rengi bejkahverengimsi olur ve irmiğin*kokusu duyulmaya başlar) Şerbetten 1 kaşık*irmiğe eklenir Sesli bir fokurdama veya cızırtı*olursa irmiğimiz şerbetlenmeye hazır*demektir ve ocaktan alınır*Devamlı karıştırarak*yavaş yavaş şerbeti dökülür*ve tavanın üstü*örtülür*Hafif ateşte pişmeye*bırakılır,*ara ara karıştırmayı*unutmayın Suyunu iyice çektikten sonra altını*kapatın irmiklerin tane tane olması için kalan şeker eklenir ve iyice karıştırıp*üstü*örtülür*5 dakika arayla birkaç defa açıp*karıştırılır*Afiyet olsun