iltasyazilim
FD Üye
Cevizli İrmik Tatlısı (Favori Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
*100 gram margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 er paket kabartmatozu ve vanilya
*1 buçuk su bardağı irmik
*4 su bardağı un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Limon damlası
*İsteğe göre üzer
*Üzeri için hindistan cevizi
Cevizli İrmik Tatlısı (Favori Tatlı) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için şu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın, kaynamaya yakın bir kaç limon damlası damlatın
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri çırpın ve azar azar un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayacak hamur haline getirin
Ardından hamuru 5 parçaya bölün ve mardin yardımıyla açın üzerine ceviz serpip güzelce sarın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Piştikten sonra tatlıların üzerine hemen ılımış olan şerbeti gezdirin ve şerbetini çekmesi için 12 saat dinlendirdikten sonra üzerine hindistancevizi serpip servis edebilirsiniz
Çok pratik ve çok lezzetli herkese öneririm
*100 gram margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 er paket kabartmatozu ve vanilya
*1 buçuk su bardağı irmik
*4 su bardağı un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Limon damlası
*İsteğe göre üzer
*Üzeri için hindistan cevizi
Cevizli İrmik Tatlısı (Favori Tatlı) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için şu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın, kaynamaya yakın bir kaç limon damlası damlatın
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri çırpın ve azar azar un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayacak hamur haline getirin
Ardından hamuru 5 parçaya bölün ve mardin yardımıyla açın üzerine ceviz serpip güzelce sarın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Piştikten sonra tatlıların üzerine hemen ılımış olan şerbeti gezdirin ve şerbetini çekmesi için 12 saat dinlendirdikten sonra üzerine hindistancevizi serpip servis edebilirsiniz
Çok pratik ve çok lezzetli herkese öneririm