iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Kabak Meze Tarifi İçin Malzemeler
*34 adet yeşil kabak
*400 gr süzme yoğurt (kese yoğurdu)
*Tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağı iri kıyım ceviz
*1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (tepeleme olmasın)
*Yarım yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)
*Su
Cevizli Kabak Meze Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar; davet soframın vazgeçilmezi en çok sorulan meze tarifimi sizlerle paylaşmak istedim
1
*Öncelikle kabaklarımızı rendeliyoruz
*Rendelediğimiz kabakları sıvı yağ kızdıktan sonda tenceremizde kavuruyoruz
*Eğer kabaklarınız suluysa rendeledikten sonra sıkıp fazla suyunu atabilirsiniz
*Bu arada yoğurdumuzu çok az su ile açıyoruz
*Çok sulu ezmeyelim çünkü kabak da sulandırıyor illaki
*Küçük bir tavada tereyağını ve iri kıyım cevizimizi kavuruyoruz
*Bu aşamada salçayı ilave edebilirsiniz ben salça çok kullanmıyorum
*Cevizimiz kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıp (çünkü toz biber yanıyor hemen) toz biberi ilave edip karıştıralım tavanın sıcaklığı yeterli gelecektir
*Süzme yoğurt ile kavurduğumuz kabaklarımızı (soğuduktan sonra) koyu bir cacık kıvamı alacak şekilde karıştırıyoruz ve üzerine son olarak cevizimizi döküyoruz
Not: Dilerseniz bu tarifi sarımsaklı da yapabilirsiniz Afiyet olsun
*34 adet yeşil kabak
*400 gr süzme yoğurt (kese yoğurdu)
*Tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağı iri kıyım ceviz
*1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (tepeleme olmasın)
*Yarım yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)
*Su
Cevizli Kabak Meze Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar; davet soframın vazgeçilmezi en çok sorulan meze tarifimi sizlerle paylaşmak istedim
1
*Öncelikle kabaklarımızı rendeliyoruz
*Rendelediğimiz kabakları sıvı yağ kızdıktan sonda tenceremizde kavuruyoruz
*Eğer kabaklarınız suluysa rendeledikten sonra sıkıp fazla suyunu atabilirsiniz
*Bu arada yoğurdumuzu çok az su ile açıyoruz
*Çok sulu ezmeyelim çünkü kabak da sulandırıyor illaki
*Küçük bir tavada tereyağını ve iri kıyım cevizimizi kavuruyoruz
*Bu aşamada salçayı ilave edebilirsiniz ben salça çok kullanmıyorum
*Cevizimiz kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıp (çünkü toz biber yanıyor hemen) toz biberi ilave edip karıştıralım tavanın sıcaklığı yeterli gelecektir
*Süzme yoğurt ile kavurduğumuz kabaklarımızı (soğuduktan sonra) koyu bir cacık kıvamı alacak şekilde karıştırıyoruz ve üzerine son olarak cevizimizi döküyoruz
Not: Dilerseniz bu tarifi sarımsaklı da yapabilirsiniz Afiyet olsun