iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tel kadayıf
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200gr)
*1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için :
*Antep fıstığı
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Tatlımız için kadayıfımızı bıçakla doğrayalım
*Sonra iyice elimizle ayırıp havalandıralım
*Şerbeti için tencereye şekeri ve sıcak suyu koyup kaynatalım
*Kaynamaya başlayınca limonu ilave edip 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım
*Tereyağını eritip ılınınca kadayıfın üzerine dökelim İyice karıştıralım
*Yarısını tepsimize bastıralım Bardak veya kavanozla bastırabilirsiniz
*Üzerine cevizi serpelim Kalan kadayıfı üzerine koyup kapatalım tekrar bastıralım
*180 derecede kızarana dek pişirelim isteyen üzeri kızarınca aynı boyuttaki tepsiye ters çevirip tekrar fırınlayabilir
*Üzeri daha düzgün olur ve daha iyi kızarır
*Pişen tatlımızı 1015 dakika ılımaya bırakalım
*Ilıyan tatlımıza soğuk şerbeti dökelim
*Şerbetini çekince kare dilimlere keselim
*Üzerine Antep fıstığı koyup servis yapalım
*Şerbeti az sevenler 3 bardaktan yapabilir Ölçülerim klasik 200 ml Su bardağı
*500 gr tel kadayıf
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200gr)
*1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için :
*Antep fıstığı
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Tatlımız için kadayıfımızı bıçakla doğrayalım
*Sonra iyice elimizle ayırıp havalandıralım
*Şerbeti için tencereye şekeri ve sıcak suyu koyup kaynatalım
*Kaynamaya başlayınca limonu ilave edip 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım
*Tereyağını eritip ılınınca kadayıfın üzerine dökelim İyice karıştıralım
*Yarısını tepsimize bastıralım Bardak veya kavanozla bastırabilirsiniz
*Üzerine cevizi serpelim Kalan kadayıfı üzerine koyup kapatalım tekrar bastıralım
*180 derecede kızarana dek pişirelim isteyen üzeri kızarınca aynı boyuttaki tepsiye ters çevirip tekrar fırınlayabilir
*Üzeri daha düzgün olur ve daha iyi kızarır
*Pişen tatlımızı 1015 dakika ılımaya bırakalım
*Ilıyan tatlımıza soğuk şerbeti dökelim
*Şerbetini çekince kare dilimlere keselim
*Üzerine Antep fıstığı koyup servis yapalım
*Şerbeti az sevenler 3 bardaktan yapabilir Ölçülerim klasik 200 ml Su bardağı