iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg tel kadayıf
*200 gr (bir kase kadar ceviz içi)
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine gezdirmek için ;
*Yarım paket* margarin
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 çorba kasesi şeker
*2 5 çorba kasesi su
*Yarım limon
Cevizli Kadayıf Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetini yapıp soğumaya bırakalım
Kadayıfın üzerine sıvı yağını gezdirip elimizle tellerine ayırarak her yanını yağlayalım
Sonra ikiye bölüp ilk yarısını tepsinin tabanına yerleştirip ellerimizle basalım Sonra ara kata iri çekilmiş ceviz içini eşit serpip geriye kalan kadayıfı da üst kata yerleştirerek yine elimizle iyice basalım
Üzerine yağları iyice ısıtıp gezdirelim ve 180 derecede fırında kızartalım
Fırından çıkınca soğuk şerbetle buluşturalım Ve şerbeti çekip iyice soğuyunca dilimleyerek servis edelim
*Yarım kg tel kadayıf
*200 gr (bir kase kadar ceviz içi)
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine gezdirmek için ;
*Yarım paket* margarin
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 çorba kasesi şeker
*2 5 çorba kasesi su
*Yarım limon
Cevizli Kadayıf Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetini yapıp soğumaya bırakalım
Kadayıfın üzerine sıvı yağını gezdirip elimizle tellerine ayırarak her yanını yağlayalım
Sonra ikiye bölüp ilk yarısını tepsinin tabanına yerleştirip ellerimizle basalım Sonra ara kata iri çekilmiş ceviz içini eşit serpip geriye kalan kadayıfı da üst kata yerleştirerek yine elimizle iyice basalım
Üzerine yağları iyice ısıtıp gezdirelim ve 180 derecede fırında kızartalım
Fırından çıkınca soğuk şerbetle buluşturalım Ve şerbeti çekip iyice soğuyunca dilimleyerek servis edelim