Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Kaymakpare

Cevizli Kaymakpare

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Cevizli Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler

150 Gr Kaymak 150 Gr Sıvı Yağ(Kaymağın kutusuna koyun ve ağzına gelecek kadar doldurun) 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz(Çok iri olmasın) 1 Paket Vanilya 1 Paket Kabartma tozu 55, 5 Su Bardağı Un(Ele tamamen yapışmayan bir hamur olacak ve miktar ununuza göre değişebilir lütfen kontrollü ekleyin ) ŞERBETİ İÇİN;
3 Su bardağı şeker 2 Su Bardağı Su

Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk

Cevizli Kaymakpare Tarifi Yapılışı

HERKESE BOLLUK VE BEREKET İÇİNDE HAYIRLI GÜNLER
Bugün çok nefis bir tarifi sizlere sunmak istiyorum Daha önce Antep Fıstıklısını yapmıştım ve oldukça kötü eleştiriler aldım tatlının dağıldığına dair Bunun yanı sıra memnun olanlar da çok fazla Demek istediğim hata bende değil tarifi tüm orjinalliğiyle yazıyorum sizlere ve zaten oldukça hassas bir tatlı un miktarını iyi ayarlamak gerekiyor Yine de tercih elbetteki sizlere kalmış durumda ben paylaşıp memnuniyetimi belirtmek istedim
Buyrun Tarife
Öncelikle şerbeti hazırlayın Tüm malzemeyi bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra iki üç dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakın
Hamur için Tüm malzemeleri cevizle birlikte ekleyip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun Ele yapışmaması önemli dağılmaması adına Bir başka deyişle kıvamını tam anlamanız için hamur istenilen kıvama geldikten sonra yoğun bir şekilde yağ salmaması lazım hafif gelecektir elinize ve yoğurduğunuz kaba fakat bu çok yoğun şekilde değil Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye dizin ve tüm hamur bitene kadar bu işleme tâbi tutun 170 derecelik Önceden ısınmış fırında kontrollü bir şekilde 20 25 dk pişirin
Pişen tatlılara tamamen soğumuş şerbeti döküp tepsinin ağzını tamamen kapatın şerbeti daha çabuk çekmesi için
Tatlılar dinlenip şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz
ANTEP FISTIĞI DIŞINDA CEVİZLİSİ DE AYRICA AROMALI VE HARİKA BİR TAT OLDU UMARIM DENER VE MEMNUN KALIRSINIZ
DENEYECEK OLANLARA ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN

NOT dışarda iki üç saat dışında dolaptada dinlendirebilirsiniz daha kıvamlı olacaktır

858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt