Cevizli Kete (Erzincan) erzincan tatlıları 1548692934 1548692934 cevizliketeerzincan5c4f2dcab05a1cevizliketeerzincan5c4f2dcab05a1 http:img19imageshackusimg19263622251889036139ee5522 1 kg un 1 paket yaş maya Yarım su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 yumurta 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 250 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Tuzlu 1 Maya ve tozşekeri yarım kadeh ılık suda eritin Kabarıncaya değin ılık ortamda bekletin 2 Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın Mayalı karışım, süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ek edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye değin yoğurun Üstüne nemli bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin 3 Tereyağını eritip ılıtın Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze haline getirin Her bezeyi hazır yufkanın yarısı büyüklüğünde açıp üstüne tereyağı gezdirin ve ceviz içi serpiştirin Rulo biçiminde sarın Parmaklarınızla sıkıştırarak ruloyu uzatın Bir ucundan başlayarak sarıp gül şekli verin Elinizle bastırarak yassılaştırın 4 Fırın tepsisini hafifçe yağlayın Keteleri tepsiye gidip gelen olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 2025 dakika pişirin Ayran eşliğinde sıcak ya da ılık olarak servis yapın id