iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Un
Arasına sürmek için;
*1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımı
İç malzemesi;
*1 su bardağından biraz eksik un
*100 gr tereyağı
*yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
üzerine sürmek için;
*1 adet yumurta sarısı
Cevizli Kete Tarifi Yapılışı Hamur için tüm malzemeyi yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1 saat kadar mayanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırıyoruz Sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz Üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz Diğer ikinci bezeyi de aynı şekilde açıyoruz ve üst üste koyup yağlıyoruz Yufkamızı karşılıklı kapatıp fotoğraflarda gördüğünüz şekilde rulo yapıp buzdolabında yağının donması için bekliyoruz Bu arada diğer 2 bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz Yağı donan hamurumuzu dolaptan çıkartıp 5 eşit parçaya kesiyoruz İç malzemesi için*eriyen tereyağına unu ekliyoruz ve 510 dakika sürekli karıştırarak unu aynı un helvası yapar gibi kavuruyoruz Daha sonra cevizi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz*Kestiğimiz dilimleri elimizle kare şeklinde açıyor ve ortalarına hazırlanan ve soğuyan içten koyup bohça gibi katlıyoruz Ters çevirerek tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişiriyoruz
Bu hamurun içine peynirli harçtan da koyabilirsiniz Bu ölçülerle 10 tane ketemiz oluyor eğer daha fazla olsun istiyorsanız malzemeyi 2 katına çıkarabilirsiniz Afiyet Olsun
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Un
Arasına sürmek için;
*1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımı
İç malzemesi;
*1 su bardağından biraz eksik un
*100 gr tereyağı
*yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
üzerine sürmek için;
*1 adet yumurta sarısı
Cevizli Kete Tarifi Yapılışı Hamur için tüm malzemeyi yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1 saat kadar mayanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırıyoruz Sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz Üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz Diğer ikinci bezeyi de aynı şekilde açıyoruz ve üst üste koyup yağlıyoruz Yufkamızı karşılıklı kapatıp fotoğraflarda gördüğünüz şekilde rulo yapıp buzdolabında yağının donması için bekliyoruz Bu arada diğer 2 bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz Yağı donan hamurumuzu dolaptan çıkartıp 5 eşit parçaya kesiyoruz İç malzemesi için*eriyen tereyağına unu ekliyoruz ve 510 dakika sürekli karıştırarak unu aynı un helvası yapar gibi kavuruyoruz Daha sonra cevizi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz*Kestiğimiz dilimleri elimizle kare şeklinde açıyor ve ortalarına hazırlanan ve soğuyan içten koyup bohça gibi katlıyoruz Ters çevirerek tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişiriyoruz
Bu hamurun içine peynirli harçtan da koyabilirsiniz Bu ölçülerle 10 tane ketemiz oluyor eğer daha fazla olsun istiyorsanız malzemeyi 2 katına çıkarabilirsiniz Afiyet Olsun