Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Kete

Cevizli Kete

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Cevizli Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Un

Arasına sürmek için;


*1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımı

İç malzemesi;


*1 su bardağından biraz eksik un
*100 gr tereyağı
*yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi

üzerine sürmek için;


*1 adet yumurta sarısı

Cevizli Kete Tarifi Yapılışı Hamur için tüm malzemeyi yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1 saat kadar mayanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırıyoruz Sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz Üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz Diğer ikinci bezeyi de aynı şekilde açıyoruz ve üst üste koyup yağlıyoruz Yufkamızı karşılıklı kapatıp fotoğraflarda gördüğünüz şekilde rulo yapıp buzdolabında yağının donması için bekliyoruz Bu arada diğer 2 bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz Yağı donan hamurumuzu dolaptan çıkartıp 5 eşit parçaya kesiyoruz İç malzemesi için*eriyen tereyağına unu ekliyoruz ve 510 dakika sürekli karıştırarak unu aynı un helvası yapar gibi kavuruyoruz Daha sonra cevizi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz*Kestiğimiz dilimleri elimizle kare şeklinde açıyor ve ortalarına hazırlanan ve soğuyan içten koyup bohça gibi katlıyoruz Ters çevirerek tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişiriyoruz
Bu hamurun içine peynirli harçtan da koyabilirsiniz Bu ölçülerle 10 tane ketemiz oluyor eğer daha fazla olsun istiyorsanız malzemeyi 2 katına çıkarabilirsiniz Afiyet Olsun
 
858,496Konular
982,218Mesajlar
30,133Kullanıcılar
babapro356Son üye
Üst Alt