iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1 kg koftelik bulgur 1 kg patetes Yarım kilo domates salçası 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı isot 1 su bardağı pul biber 4 su bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı köfte baharatı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 20dk Cevizli Köfte Tarifi Yapılışı
Beklenen cevizli köfte tarifini detayları ve püf noktaları ile paylaşıyorum )))
Patatesler küp küp doğranıp haşlanır Patatesim suyu biraz fazla olsun Köftelik bulgur ve isot dışındaki tüm baharatlar karıştırılır Kaynayan patates suyundan azar azar 4 kepce su bulgurun üzerine dökülür Bulgurun şişmesi sağlanır
İsotu bir kaseye koyarak üzerine biraz su konulur ki rengini bıraksın
Patatesler püre haline getirilir
Bulgur biraz yoğrulduktan sonra içine sırasıyla isot, domates salçası, sarımsak konur tekrar yoğurulur
Daha sonra patatesle biraz daha yoğurduktan sonra ceviz ve zeytinyağı konularak iyice yumuşacık olana kadar yoğurulur
Not:Zeytinyağını azar azar koyarak yoğurun
Yoğurma işlemi bittikten sonra dinlenmeye bırakılır Elinizi zeytinyağına batırarak köftelere şekil vererek servis edebilirsiniz
Çok fazla olduğu için bir kısmını buzlağa atabilirsiniz Kullanmak istediğiniz zaman tekrar zeytinyağı ile yoğurursanız taze gibi olur
Afiyet olsun
1 kg koftelik bulgur 1 kg patetes Yarım kilo domates salçası 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı isot 1 su bardağı pul biber 4 su bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı köfte baharatı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 20dk Cevizli Köfte Tarifi Yapılışı
Beklenen cevizli köfte tarifini detayları ve püf noktaları ile paylaşıyorum )))
Patatesler küp küp doğranıp haşlanır Patatesim suyu biraz fazla olsun Köftelik bulgur ve isot dışındaki tüm baharatlar karıştırılır Kaynayan patates suyundan azar azar 4 kepce su bulgurun üzerine dökülür Bulgurun şişmesi sağlanır
İsotu bir kaseye koyarak üzerine biraz su konulur ki rengini bıraksın
Patatesler püre haline getirilir
Bulgur biraz yoğrulduktan sonra içine sırasıyla isot, domates salçası, sarımsak konur tekrar yoğurulur
Daha sonra patatesle biraz daha yoğurduktan sonra ceviz ve zeytinyağı konularak iyice yumuşacık olana kadar yoğurulur
Not:Zeytinyağını azar azar koyarak yoğurun
Yoğurma işlemi bittikten sonra dinlenmeye bırakılır Elinizi zeytinyağına batırarak köftelere şekil vererek servis edebilirsiniz
Çok fazla olduğu için bir kısmını buzlağa atabilirsiniz Kullanmak istediğiniz zaman tekrar zeytinyağı ile yoğurursanız taze gibi olur
Afiyet olsun