iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Künefe Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr künefelik kadayıf
*100 gr tereyağ
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti;
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Cevizli Künefe Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet kaynayınca orta ateşe alınır* 8 dk kaynatılır ve soğumaya bırakılır Şerbet soğuk olmalı
Künefe tepsisi tereyağı sürülür Eritilmiş tereyağı künefelik kadayıfa dökülür İyice parmakla yedirilir İkiye ayrılır Tabağın alt bölümüne yarısı dağıtılır İyice bastırılır Araya ceviz konur, kalan künefelik kadayıf üstüne döşenir iyice bastırılır Ocakta az kısık ateşte çevrilerek pişirilir Ara ara kontrol edilir Pişmisse öbür yüzü aynı uygulama yapılır Şerbet dökülerek yenir Afiyet olsun ayni uygulama ceviz yerine 100 gr kunefelik peynirle de yapılır
*200 gr künefelik kadayıf
*100 gr tereyağ
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti;
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Cevizli Künefe Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet kaynayınca orta ateşe alınır* 8 dk kaynatılır ve soğumaya bırakılır Şerbet soğuk olmalı
Künefe tepsisi tereyağı sürülür Eritilmiş tereyağı künefelik kadayıfa dökülür İyice parmakla yedirilir İkiye ayrılır Tabağın alt bölümüne yarısı dağıtılır İyice bastırılır Araya ceviz konur, kalan künefelik kadayıf üstüne döşenir iyice bastırılır Ocakta az kısık ateşte çevrilerek pişirilir Ara ara kontrol edilir Pişmisse öbür yüzü aynı uygulama yapılır Şerbet dökülerek yenir Afiyet olsun ayni uygulama ceviz yerine 100 gr kunefelik peynirle de yapılır