Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket margarin
*6 su bardağı un
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta sarısı 1 yumurta beyazı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*12 (yarım) limon suyu
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 su bardağı toz şeker

Üstü için

*1 yumurta beyazı
*Rondodan geçirilmiş ceviz içi

Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı Havuç tatlısı gibi yine çok eski bir tarif ile geldim Yumuşacık ağızda dağılan bir kurabiye Bu tarz tariflerde hep unu azar azar ekleyin deriz ya Bu kurabiyede tam tersi unu tek seferde ekliyoruz Tarifteki ölçüleri birebir uygularsanız sorun olmaz Korkmayın
İlk olarak yağları ve unu yoğurma kabına alıp kum gibi olana dek yoğuruyoruz Avucumuzda sıkınca dağılmayan bir kıvamda olacak
Sonra diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan kıvama gelene dek yoğuruyoruz Kıvam alınca ister elimizle ister kalıpla şekil verip üst kısmını önce çırptığımız yumurta beyazına sonra rondodan geçirilmiş cevize batırıp yağlanmış veya yağlanmış kağıt serili tepsiye diziyoruz 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarsan dek pişiriyoruz
Ben birazını kalıpla, birazını elimle birazını da yuvarlak delikli silikon nihale ile şekillendirdim Nihalere elimle açtım Bir uca ceviz içi koyup ceviz koyduğum uçtan başlayarak rulo şeklinde sardım Hepsi birbirinden güzel oldu
Afiyet olsun

858,496Konular
981,706Mesajlar
29,778Kullanıcılar
hoycSon üye
Üst Alt