iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta sarısı
*150 gr tereyağ
*120 gr pudra şekeri
*1 çorba kaşığı su
*1 tatlı kaşığı vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı tarçın
*300 gr un
*50 gr çikolata damlası
*100 gr kalın çekilmiş ceviz çok inceltmeden iri kalacak şekilde
Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağınızı mikrodalga fırında eritin Oda sıcaklığında daha önceden bekletebilirsiniz Derin bir karıştırma kabında öncelikle güzelce şeker ve yumurta sarılarını mikserle hafifçe çırpı Tereyağını vanilya ve suyu ekleyerek tekrar karıştırın Ardından kabartma tozu ve tarçını ekleyerek hafifçe karıştırın Unu eleyerek ekleyip elinizle yoğurun Kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak kıvama alıncaya kadar, çok katı bir hamur olmamasına dikkat etmelisiniz Bu durumda un ayarını ölçüden çok kendinizce eklemenizde fayda var Yoğurma tamamen bittiğinde çikolata damlalarını ve cevizi ekleyin eğer seviyorsanız farklı eklemelerle de aynı tarifi deneyebilirsiniz Daha öncesinden beyaz çikolata kuru incir ve üzümle de uyguladığım oldu gayet beğenilmişti
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzu 30 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz Eğer zaman probleminiz olacaksa yinede en az 10 dakika bekletmekte fayda var şekil verme açısından Akşamdan hazırlayabilceğiniz bu hamuru sabah şekil verip pişirebilirsiniz Ben hiç bir tarifimde fırınımı önceden ısıtmıyorum Bunda da bu şekilde fakat sizin fırınınız için bu daha uygun olacaksa önceden ısıtabilirsiniz Ayar olarak 160 °C fırında, fanlı ayarda 12 dk pişiriyorum Pişirme süresince sizin fırınınıza göre değişebilir kontrolunuzu sağlayın Şimdiden afiyet olsun
*2 yumurta sarısı
*150 gr tereyağ
*120 gr pudra şekeri
*1 çorba kaşığı su
*1 tatlı kaşığı vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı tarçın
*300 gr un
*50 gr çikolata damlası
*100 gr kalın çekilmiş ceviz çok inceltmeden iri kalacak şekilde
Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağınızı mikrodalga fırında eritin Oda sıcaklığında daha önceden bekletebilirsiniz Derin bir karıştırma kabında öncelikle güzelce şeker ve yumurta sarılarını mikserle hafifçe çırpı Tereyağını vanilya ve suyu ekleyerek tekrar karıştırın Ardından kabartma tozu ve tarçını ekleyerek hafifçe karıştırın Unu eleyerek ekleyip elinizle yoğurun Kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak kıvama alıncaya kadar, çok katı bir hamur olmamasına dikkat etmelisiniz Bu durumda un ayarını ölçüden çok kendinizce eklemenizde fayda var Yoğurma tamamen bittiğinde çikolata damlalarını ve cevizi ekleyin eğer seviyorsanız farklı eklemelerle de aynı tarifi deneyebilirsiniz Daha öncesinden beyaz çikolata kuru incir ve üzümle de uyguladığım oldu gayet beğenilmişti
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzu 30 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz Eğer zaman probleminiz olacaksa yinede en az 10 dakika bekletmekte fayda var şekil verme açısından Akşamdan hazırlayabilceğiniz bu hamuru sabah şekil verip pişirebilirsiniz Ben hiç bir tarifimde fırınımı önceden ısıtmıyorum Bunda da bu şekilde fakat sizin fırınınız için bu daha uygun olacaksa önceden ısıtabilirsiniz Ayar olarak 160 °C fırında, fanlı ayarda 12 dk pişiriyorum Pişirme süresince sizin fırınınıza göre değişebilir kontrolunuzu sağlayın Şimdiden afiyet olsun