Cevizli Kurabiye antakya kurabiyesi Malzemeler: 2,5 su bardağı un yarım çay kaşığı kabartma tozu 14 nehir kaşığı tuzlu 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tereyağı 2 adet kocaman yumurta 1 akarsu kaşığı vanilya 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı tüm ceviz içi Hazırlanması: Unu, kabartma tozu ve tuzla birlikte eleyin Öbür bir kapta 1,5 su bardağı toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle karıştırın Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin, orta hızda bir müddet daha karıştırın Üzerine unlu karışımı katın Son olarak dövülmüş cevizleri fazla karıştırmadan ek edin Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın Yağlı kağıdın üzerine dizin Her birinin üzerine yarım ceviz yerleştirin Evvelden ısıtılmış orta hararetli fırında 2325 dakika pişirin Fırından çıkartın ve soğumaya bırakın Üzeri için: çikolatayı benmari usulü eritin, üzerine 2 yemek yemek kaşığı krema ekleyin Bir çatalın ucundan akıtarak kurabiyelerin üstüne çikolata gezdirin Çikolata donunca servis yapın (Emine teyze süsleme görevini bana vermişti, ben krema yerine tereyağı + çikolatayı eritip kaşığın kenarıyla kurabiyelerin üstüne gezdirdim) id