iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı süt
*Bir su bardağı şeker
*Bir su bardağı un
*Bir yemek kaşığı nişasta
*50 gr margarin
Tabanı için
*Hindistan cevizi
Arasına
*Krem şanti ve ceviz içi
Cevizli Lokum Tarifi Yapılışı Muhallebinin malzemelerini tel çırpıcıyla çırparak kısık ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz Bir dakika kaynatıp altını kapatıyoruz Ocaktan aldıktan sonra iki vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz Sonra büyük dikdörtgen fırın tepsisinin tabanını hindistan cevizi ile kaplayıp muhallebiyi eşit şekilde döküp iki saat soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra arasına krem şantiyi hazırlayıp sürüyoruz ve üzerine ceviz içi serpiyoruz Sonra lokumumuzu dört cm eninde uzun uzun kesip sarıyoruz Yumuşacık çok güzel hafif bir tatlı özellikle ikramlık misafirler bayılacak
*4 su bardağı süt
*Bir su bardağı şeker
*Bir su bardağı un
*Bir yemek kaşığı nişasta
*50 gr margarin
Tabanı için
*Hindistan cevizi
Arasına
*Krem şanti ve ceviz içi
Cevizli Lokum Tarifi Yapılışı Muhallebinin malzemelerini tel çırpıcıyla çırparak kısık ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz Bir dakika kaynatıp altını kapatıyoruz Ocaktan aldıktan sonra iki vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz Sonra büyük dikdörtgen fırın tepsisinin tabanını hindistan cevizi ile kaplayıp muhallebiyi eşit şekilde döküp iki saat soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra arasına krem şantiyi hazırlayıp sürüyoruz ve üzerine ceviz içi serpiyoruz Sonra lokumumuzu dört cm eninde uzun uzun kesip sarıyoruz Yumuşacık çok güzel hafif bir tatlı özellikle ikramlık misafirler bayılacak