iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Maraş Sarması Malzemeleri
10 adet baklavalık yufka
2,5 su bardağı ceviz – dövülmüş
Üzeri için Malzemeler
4 – 6 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine fırçayla tereyağı sürün, ardından yufkanın geniş tarafını kalın bir şiş ile bir kez çevirin, kalan kısmına ceviz serpip şiş ile yufkanın tamamını sarın İki tarafından büzün ve şişi çıkartın
Ortadan ikiye kesin ve her parçayı gül şekli vererek sarın Diğer baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin
Bir sos tenceresinde toz şekeri ve suyu, toz şeker eriyene kadar karıştırın
Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve servis edin
10 adet baklavalık yufka
2,5 su bardağı ceviz – dövülmüş
Üzeri için Malzemeler
4 – 6 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine fırçayla tereyağı sürün, ardından yufkanın geniş tarafını kalın bir şiş ile bir kez çevirin, kalan kısmına ceviz serpip şiş ile yufkanın tamamını sarın İki tarafından büzün ve şişi çıkartın
Ortadan ikiye kesin ve her parçayı gül şekli vererek sarın Diğer baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin
Bir sos tenceresinde toz şekeri ve suyu, toz şeker eriyene kadar karıştırın
Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve servis edin