iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 şişe maden suyu (200 ml) 200 ml zeytinyağı 4 yemek kaşığı yoğurt 3 su bardağı mısır unu (600 gram) 1 paket kabartma tozu 1,5 tatlı kaşığı kuru kekik 20 adet çekirdeksiz siyah zeytin 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi Kalıbı yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı çörek otu
NASIL YAPILIR?
Ekmeğin yapımına başlamadan fırını 180 derecede ısıtın Yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayrı ayrı kaplara ayırın Bunun için yumurtaları tek tek kırın Önce beyazını küçük bir kaseye dökün, sarısını karıştırma kabına koyduktan sonra, beyazını ayrı bir karıştırma kabına alın (Yumurta beyazının içine hiç sarı karışmaması gerektiği için her bir yumurta beyazını önce küçük bir kaseye almakta fayda var Böylece bir aksilik olursa, yumurta beyazının tamamını ziyan etmemiş olursunuz) Yumurta beyazlarına 12 tatlı kaşığı tuz ekleyip, mikserle katılaşana kadar birkaç dakika çırpın Bir kenarda bekletin Yumurta sarılarının üzerine maden suyunu döküp mikserle çırpın Zeytinyağı ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin Mısır unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserle çok kısa süre çırpın Kekik, tuz, küçük parçalar halinde doğradığınız çekirdeksiz siyah zeytin ve cevizi hamurun içine koyup kaşıkla karıştırın Yumurta beyazını tahta kaşık yardımıyla ekmek hamurunun içine ekleyin Birkaç kez kenarlardan içe doğru, karıştırın Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp, çörek otunu kalıbın her yerine gelecek şekilde serpiştirin Mısır ekmeği hamurunu kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin Kürdan testiyle piştiğini kontrol ettikten sonra fırından alın Oda ısısında soğutun Ekmek oda ısısına geldiğinde kalıbı bir servis tabağı üzerine ters çevirerek çıkartın Mısır ekmeğini kek şeklinde dilimleyerek servis edin
4 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 şişe maden suyu (200 ml) 200 ml zeytinyağı 4 yemek kaşığı yoğurt 3 su bardağı mısır unu (600 gram) 1 paket kabartma tozu 1,5 tatlı kaşığı kuru kekik 20 adet çekirdeksiz siyah zeytin 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi Kalıbı yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı çörek otu
NASIL YAPILIR?
Ekmeğin yapımına başlamadan fırını 180 derecede ısıtın Yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayrı ayrı kaplara ayırın Bunun için yumurtaları tek tek kırın Önce beyazını küçük bir kaseye dökün, sarısını karıştırma kabına koyduktan sonra, beyazını ayrı bir karıştırma kabına alın (Yumurta beyazının içine hiç sarı karışmaması gerektiği için her bir yumurta beyazını önce küçük bir kaseye almakta fayda var Böylece bir aksilik olursa, yumurta beyazının tamamını ziyan etmemiş olursunuz) Yumurta beyazlarına 12 tatlı kaşığı tuz ekleyip, mikserle katılaşana kadar birkaç dakika çırpın Bir kenarda bekletin Yumurta sarılarının üzerine maden suyunu döküp mikserle çırpın Zeytinyağı ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin Mısır unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserle çok kısa süre çırpın Kekik, tuz, küçük parçalar halinde doğradığınız çekirdeksiz siyah zeytin ve cevizi hamurun içine koyup kaşıkla karıştırın Yumurta beyazını tahta kaşık yardımıyla ekmek hamurunun içine ekleyin Birkaç kez kenarlardan içe doğru, karıştırın Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp, çörek otunu kalıbın her yerine gelecek şekilde serpiştirin Mısır ekmeği hamurunu kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin Kürdan testiyle piştiğini kontrol ettikten sonra fırından alın Oda ısısında soğutun Ekmek oda ısısına geldiğinde kalıbı bir servis tabağı üzerine ters çevirerek çıkartın Mısır ekmeğini kek şeklinde dilimleyerek servis edin