Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Mısır Ekmeği Tarifi

Cevizli Mısır Ekmeği Tarifi
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

4 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 şişe maden suyu (200 ml) 200 ml zeytinyağı 4 yemek kaşığı yoğurt 3 su bardağı mısır unu (600 gram) 1 paket kabartma tozu 1,5 tatlı kaşığı kuru kekik 20 adet çekirdeksiz siyah zeytin 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi Kalıbı yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı çörek otu

NASIL YAPILIR?

Ekmeğin yapımına başlamadan fırını 180 derecede ısıtın Yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayrı ayrı kaplara ayırın Bunun için yumurtaları tek tek kırın Önce beyazını küçük bir kaseye dökün, sarısını karıştırma kabına koyduktan sonra, beyazını ayrı bir karıştırma kabına alın (Yumurta beyazının içine hiç sarı karışmaması gerektiği için her bir yumurta beyazını önce küçük bir kaseye almakta fayda var Böylece bir aksilik olursa, yumurta beyazının tamamını ziyan etmemiş olursunuz) Yumurta beyazlarına 12 tatlı kaşığı tuz ekleyip, mikserle katılaşana kadar birkaç dakika çırpın Bir kenarda bekletin Yumurta sarılarının üzerine maden suyunu döküp mikserle çırpın Zeytinyağı ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin Mısır unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserle çok kısa süre çırpın Kekik, tuz, küçük parçalar halinde doğradığınız çekirdeksiz siyah zeytin ve cevizi hamurun içine koyup kaşıkla karıştırın Yumurta beyazını tahta kaşık yardımıyla ekmek hamurunun içine ekleyin Birkaç kez kenarlardan içe doğru, karıştırın Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp, çörek otunu kalıbın her yerine gelecek şekilde serpiştirin Mısır ekmeği hamurunu kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin Kürdan testiyle piştiğini kontrol ettikten sonra fırından alın Oda ısısında soğutun Ekmek oda ısısına geldiğinde kalıbı bir servis tabağı üzerine ters çevirerek çıkartın Mısır ekmeğini kek şeklinde dilimleyerek servis edin


 

Similar threads

MALZEMELER Kek hamuru için: (28*17 cm derin bir dikdörtgen fırın kalıbı için) 125 gram tereyağı (eritilip soğutulmuş) 4 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş) 150 gram toz şeker 1 yemek kaşığı çok soğuk su 18 çay kaşığı tuz 115 gram un 500 ml ılık süt Servisi için: 1 yemek kaşığı pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
MALZEMELER Kabak sote için: 1 adet orta boy kabak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Keki için: 4 adet yumurta 200 ml maden suyu 1 su bardağı yoğurt 34 su bardağı zeytinyağı (1 su bardağından 2 parmak eksik) 100 gram beyaz peynir 500 gram mısır unu 1 paket kabartma tozu 12 adet taze sıkılmış limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Muzlu Kolay Pasta Nasıl Yapılır Konut Yapımı Muzlu Kolay Pasta Tarifi Resimli Malzemeler: 3 çorba kaşığı un 5 yemek kaşığı toz şeker 2 tane muz Hindistancevizi 4 çorba kaşığı toz şeker 4 tane yumurta 4 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu 1 kilo süt Yapılışı: Karıştırma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Yumoş Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler *2 büyük yumurta *1 su bardağı süt *1 su bardağı mısır unu *1 su bardağı pirinç unu *1 paket dr oetker kabartma tozu *2 yemek kaşığı tereyağı *1 yemek kaşığı şeker *1 çay kaşığı tuz Yumoş Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Kullandığım tepsi küçük 23...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Sağlıklı Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler *1 yumurta *2 su bardağı süt *Yarım çay bardağı zeytinyağı *1 çay kaşığı tuz *1 paket kabartma tozu *2 su bardağı mısır unu *1 su bardağı tam buğday unu Sağlıklı Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Yumurtayı güzelce çırpın, yağı ekleyin ve tekrar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt