iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Nazuk ( Ermeni Rulo Ketesi ) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*3 su bardağı un ( elenmiş )
*2, 5 yemek kaşığı kuru maya
*1 su bardağı kaymak ( yarı yarıya tam yağılı yoğurt da olabilir )
*250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
*
*
*İçi için :
*1 + yarım su bardağı un ( elenmiş )
*180 gram sade yağ ( oda sıcaklığında )
*1 + yarım su bardağı şeker
*Tarçın *veya vanilya
Üzeri için;
*1 yumurta
Cevizli Nazuk ( Ermeni Rulo Ketesi ) Tarifi Yapılışı Hamuru için tüm malzemeler karıştırılır ve hamur yoğurulur 3 saat buzdolabına dinlendirin
İçi için malzemeleri parmak uçlarınızla iyice karıştırın
Dinlenmiş hamuru merdaneyle açın ve iç harçtan serpin Rulo haline getirin ve kesin
Üzeri çırpılmış yumurta sürün
175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
*3 su bardağı un ( elenmiş )
*2, 5 yemek kaşığı kuru maya
*1 su bardağı kaymak ( yarı yarıya tam yağılı yoğurt da olabilir )
*250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
*
*
*İçi için :
*1 + yarım su bardağı un ( elenmiş )
*180 gram sade yağ ( oda sıcaklığında )
*1 + yarım su bardağı şeker
*Tarçın *veya vanilya
Üzeri için;
*1 yumurta
Cevizli Nazuk ( Ermeni Rulo Ketesi ) Tarifi Yapılışı Hamuru için tüm malzemeler karıştırılır ve hamur yoğurulur 3 saat buzdolabına dinlendirin
İçi için malzemeleri parmak uçlarınızla iyice karıştırın
Dinlenmiş hamuru merdaneyle açın ve iç harçtan serpin Rulo haline getirin ve kesin
Üzeri çırpılmış yumurta sürün
175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun