iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Nokul Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*8 su bardağı un
*250 gr margarin yada tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
*2 su bardağı ceviz
*1 su bardağı pekmez
Şurubu İçin:
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*45 damla limon suyu
Cevizli Nokul Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce içi için, minik kalacak şekilde ister dövün, ister robotta çekin Ben doğradım Hazırladığınız cevizleri pekmez ile karıştırın
Şurubu hazırlamak için, su ve şekeri tencereye aktarın ve kaynatın, kaynayan şuruba limon suyunu ekleyip 510 dk arası kaymayıp soğuması için bekletin
Hamur için, margarin yada tereyağını eritin ve ılıtın Yoğurma kabına sıvı yağ, ılık su, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Ilık margarin yada tereyağını da ekleyip tekrar karıştırın
İçine yavaş yavaş un ilave edin, ben ilk 4 su bardağı unu ekleyip yoğurdum, tekrar 2 su bardağı un daha ekledim ve kalan unu kontrollü ekledim Hamur kulak memesinden sert bir hamur olacak Oda sıcaklığında 20 dk nemli bir bez örtüp dinlendirin
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp, her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın
Hamurun üzerine cevizli pekmezden 2 yemek kaşığı yayın ve rulo yapıp 34 cm kalınlıkta ( 3 parmak ) kesip yağlanmış tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şurup gezdirilir
Tatlının şurubu çekmesi için 2025 dk bekleyin ve soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
Not:Ben bütün hamurları açıp koydum iç harcını yoksa yayılıyor Daha pratik oldu o şekilde
*8 su bardağı un
*250 gr margarin yada tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
*2 su bardağı ceviz
*1 su bardağı pekmez
Şurubu İçin:
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*45 damla limon suyu
Cevizli Nokul Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce içi için, minik kalacak şekilde ister dövün, ister robotta çekin Ben doğradım Hazırladığınız cevizleri pekmez ile karıştırın
Şurubu hazırlamak için, su ve şekeri tencereye aktarın ve kaynatın, kaynayan şuruba limon suyunu ekleyip 510 dk arası kaymayıp soğuması için bekletin
Hamur için, margarin yada tereyağını eritin ve ılıtın Yoğurma kabına sıvı yağ, ılık su, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Ilık margarin yada tereyağını da ekleyip tekrar karıştırın
İçine yavaş yavaş un ilave edin, ben ilk 4 su bardağı unu ekleyip yoğurdum, tekrar 2 su bardağı un daha ekledim ve kalan unu kontrollü ekledim Hamur kulak memesinden sert bir hamur olacak Oda sıcaklığında 20 dk nemli bir bez örtüp dinlendirin
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp, her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın
Hamurun üzerine cevizli pekmezden 2 yemek kaşığı yayın ve rulo yapıp 34 cm kalınlıkta ( 3 parmak ) kesip yağlanmış tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şurup gezdirilir
Tatlının şurubu çekmesi için 2025 dk bekleyin ve soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
Not:Ben bütün hamurları açıp koydum iç harcını yoksa yayılıyor Daha pratik oldu o şekilde